Öne Çıkanlar TFF 1. Lig Kadro yasak avcılıkla mücadele DGGYO Chevron

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy Edirne Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret etti.

Vali Canalp, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Büyükelçi Ulusoy'a görevinde başarı diledi.

Valilik şeref defterini imzalayan Ulusoy da Canalp’e teşekkür etti.

Canalp, ziyaret kapsamında Büyükelçi Ulusoy’a Edirnekari tablo hediye etti.

- Kaşıkçı, lise öğrencileriyle buluştu

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Evrim Kaşıkçı, Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kaşıkçı, Türkiye'nin zengin bir kültürel yapıya sahip olduğunu belirti.

Müziğin insanların yaşam kültürünün bir parçası olduğunu belirten Kaşıkçı, "Balkanlar'da yaşanan Balkan ve Trakya coğrafyasının büyük acılar hüzünler yaşayan bir geçiş bölgesi. Ama aynı zamanda neşe ve hareketli yaşamın kültürün bir parçası olduğunu da görüyoruz. Türkülerimizde de geçmişten gelen hem hüznü hem de neşeyi yaşıyoruz. Her yörede coğrafyaya yazılmış türküler vardır. Türküler o bölgede yetişen tarım ürünlerinden sosyo ekonomik verilere kadar tarih ve coğrafya bilgileri bize iletir." ifadelerini kullandı.

Program sonunda okul müdürü Şeref Uz, Kaşıkçı'ya teşekkür plaketi takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263