Öne Çıkanlar polis kız öğrenci yurdu feribot Zincirleme trafik Kazası Feribot Seferleri

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun eşi Dr. Nilgün Tabakoğlu’nun önderliğinde hayata geçirilen "Gönül Elçileri Çocuk Akademisi" projesi kapsamında Edirne Gazi İlkokulu öğrencileri üniversitede atölye çalışması gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi, Sosyal Tesisleri, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Selimiye Camisi ve Millet Kıraathanesi’ni gezen öğrenciler, çeşitli etkinliklere katıldı.

Dr. Nilgün Tabakoğlu, projenin öğrencilere katkı sağladığını belirtti.

Proje kapsamında atölye çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerini ve daha fazla sosyal aktivitede bulunmalarını sağlamak için hocalarımız ile birlikte atölyeler ve kültürel, bilimsel etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımıza ışık tutmak adına gerçekleştirdiğimiz bu projemizin kapsamında bu hafta Gazi İlkokulu’nu ağırladık. Bu atölyede çocuklarımızla uygulamalı olarak bir kütük ev yaptık.

Çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine ve becerilerini arttırmaya yönelik yaptığımız bu çalışmanın ne kadar eğlenceli ve keyifli geçtiğini onların yüzlerindeki tebessümden çok rahat anlayabilirsiniz. Onların yüzlerindeki bu tebessüm ise bizlerin ne kadar doğru bir projeye imza attığımızı gösteriyor. Trakya Üniversitesi olarak her zaman geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yanında olacağız ve onların yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz."

- Edirne Bando ve Ciğer Festivali'ne doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bando ve Ciğer Festivali çalışmaları kapsamında ciğerci esnafıyla bir araya geldi.

Edirne Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Gürkan, Edirne'yi bir çekim merkezi haline getirmek için projeler hazırladıklarını belirtti.

Sektör temsilcilerinin festivale manevi olarak katkı vermesini isteyen Gürkan, Edirne'de bir eğlence sokağı kurulması gerektiğini de kaydetti.

9. Edirne Bando ve Ciğer Festivali 26-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

- Balkan Üniversiteler Birliği toplantısına doğru

Balkan Üniversiteler Birliği'nin (BUA) Türkiye'deki üye üniversitelerin rektörleri Trakya Üniversites'inde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Selanik’te 16-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Balkan Üniversiteler Birliği'nin 5. toplantısı öncesi Edirne'de gerçekleşen toplantıda konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkan Üniversiteler Birliği'nin önemli kararla imza attığını belirtti.

Toplantı sonrası Edirne gezisi düzenlendi.

- Tetik, Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Yaver Tetik, Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Yaver Tetik’e, Belediyenin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünün bağlandığı belirtildi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263