Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin Millet kar

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - İYİ Parti Edirne İl Başkanı Mete Türkay, görevinden istifa etti.

Türkay, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Barosu 47. Dönem Olağan Genel Kurulu'nda, Edirne Barosu Başkanlığına aday olması sebebiyle, İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı görevinden ayrıldığını belirtti.

Aktif siyasete ilk defa, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı olarak girdiğini belirten Türkay, şunları kaydetti:

"Üstlenmiş olduğum bu görevin asıl amacıysa evlatlarımın, 'gelecek ve daha iyi bir Türkiye için ne yaptın' sorusuna, cevap verebilmektir. Ben ve teşkilatım bu dönemde, daha önce farklı alanlarda hatırlattığım şekliyle Atamızın bize söylediği 'her ne suretle olursa olsun hizmet edenler milletten büyük mükafatlar bekliyorlarsa kesinlikle doğru bir harekette bulunmuş olmazlar. Milletten çok şey istememeliyiz. Hizmet edenler, namus vazifelerini yerine getirmiş olmaktan başka bir şey yapmamışlardır.' sözündeki gibi, hizmet ederken, namus vazifemizi yerine getirmekten başka bir şey yapmadık. Bu sebeple ben genel başkanımızdan parti üyesine kadar tüm İYİ Partililere, bu namus vazifemi yerime getirmem için bana sundukları fırsat ile beni, ileride çocuklarıma, siyasal ve toplumsal anlamda hesap verebilir hale getirdikleri için yürekten teşekkür ediyorum."

Türkay, partililerine ve İYİ Parti teşkilatına teşekkür etti.

- Edirneli sporcular milli takım seçmesine katılacak

Edirneli badminton sporcularının 13 yaş Milli Takım Seçmesi Kampı'na katılmaya hak kazandığı bildirildi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, badmindon sporcularının başarı grafiğini sürekli yükselttiği belirtilerek, "Badminton branşı sporcularımız, 7-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek 13 Yaş Milli Takım Seçmesi Kampı'na katılmaya hak kazandılar. Son yıllarda ilimizde Badminton branşında ilerleme kaydeden sporcularımız, hedefleri doğrultusunda gelişim göstererek gerek katıldıkları özel turnuva şampiyonluğu, gerekse illerindeki yaş grubu ve il birinciliği turnuvalarında göstermiş oldukları performanslarla Edirne'nin gururu oldular. Çok kısa zamanda büyük bir ivmeyle Türkiye badmintonunun gelecekteki yüzü olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen sporcularımıza gönülden başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

- Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneğinden Avrupa'daki soykırımlara kınama

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turan Şallı, insanlık tarihine utanç veren Romanlara yönelik katliamları kınadığını bildirdi.

Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Romanların Avrupa tarihinin derin karanlığında kalan topluluklardan biri olduğunu belirtti.

Romanların Avrupa coğrafyasında en çok bedel ödeyen, kendine özgü yaşam kültüründen dolayı her zaman istenmeyenler olduğunu aktaran Şallı, şunları kaydetti:

"Romanlar, bu coğrafyada insanlık dışı uygulamalara, soykırıma uğramış, hoşgörüsüzlüğün kurbanı olmaktan kurtulamamıştır. 1933-1945 yılları Nazi Almanya'sındaki insanlık dışı uygulamalar sonucu yaşam hakları elinden alındı. Farklı ülkelerde bulunan Roman ve Sintiler, Yahudiler gibi katliama maruz kaldılar. Yaşanan gelişmeler Romanların porajmos diye nitelendirdikleri yok olma, parçalanmaya dönüştü. Soykırımın görünmeyen yüzü Romanlara yönelik soykırım anıtı Almanya'nın Weisbaden şehrinde bulunmaktadır. Nazi Almanyası'nda 2 Ağustos gecesi ve 3 Ağustos 1944 günü farklı kamplarda tarihin en büyük toplu Roman katliamı gerçekleştirildi, üç binden fazla Roman diri diri fırınlarda yakılarak yok edildiler. Avrupa Birliğinin kuruluş felsefesinde geçmiş acıların, savaşların, soykırımların bir daha yaşanmaması hedef olarak belirlenmesine rağmen, 1995 Temmuz'unda, Bosna Hersek Srebnenitsa'da Müslüman olmaları nedeniyle 8 bin 372 Boşnak katledilmiştir. İnsanlık adına utanç veren, bu tür zulüm ve katliamların bir daha yaşanmamasını diliyor, yaşamlarını yitirenleri insanlık adına rahmet ve saygıyla anıyoruz."


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263