Öne Çıkanlar FETÖ silah Bilecik düzensiz göçmen dava

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Uzunköprü Devlet Hastanesi’nde Ebeler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzunköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Özgür Kavak, hastanede düzenlenen programda, ebeliğin tarihin en eski mesleklerinden olduğunu belirtti.

Sağlıklı aile ve toplumun oluşmasında ebelerin önemli yere sahip olduğunu aktaran Kavak, şunları kaydetti:

"Ebeler kadının ve ailenin sağlık danışmanlarıdır. Doğum öncesi, sırası ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı bireylerin oluşmasına katkı bulunurlar. Sağlıklı bireyler, sağlıklı nesiller, sağlıklı toplum demektir.

Ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi için gerek hizmet içi eğitimlerimizle gerekse kurumsal eğitimlerle hizmet kalitemizi en üst noktada vermeyi hedefliyoruz. Gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm ebelerimizin haftasını kutluyor, milletimizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bizler sağlıklı ve mutlu insanların yaşadığı güzel bir Türkiye için çalışıyoruz."

Programa ebeler ve sağlık çalışanları katıldı.

- Gazeteci gözüyle Kırkpınar fotoğraf yarışması

Edirne Belediyesince düzenlenecek Gazeteci Gözüyle Kırkpınar Fotoğraf Yarışması'na başvurular başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, gazeteci gözüyle en iyi Kırkpınar fotoğraflarının yarışacağı yarışmanın başvurularının 30 Mayıs'ta sona ereceği belirtildi.

Sekizincisi düzenlenen yarışmanın gelenekselleştiği aktarılan açıklamada, "Yarışma festival kapsamında Edirne’de görev yapan gazeteciler arasında düzenlenecek. Yarışmanın seçici kurulunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşcan, Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Bilginkaya, gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Behiç Günalan ile fotoğraf sanatçısı Enver Şengül yer alacak." ifadeleri kullanıldı.

Yarışmada birinciye 2 bin 500 lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin 500 lira, belediye özel ödülünü kazanan gazeteciye bin lira para ödülü verileceği belirtilen açıklamada, 20 sergileme-satın alma ödülünü kazanan 20 yarışmacının da 300 lira para ödülü kazanacağı kaydedildi.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin en fazla 4 fotoğrafını dijital ortamda, DVD veya CD ile en genç 30 Mayıs Perşembe günü saat 17.30’a kadar Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne teslim etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, yarışmanın detaylarına ve başvuru formuna www.edirne.bel.tr adresinden ulaşılacağı aktarıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263