Öne Çıkanlar FETÖ silah düzensiz göçmen dava İZMEK

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" kapsamında 40 yaya geçidinde düzenleme yaptı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" kampanyasını desteklediklerini belirtti.

Edirnelilerin kampanyaya destek olduğunu aktaran Gürkan, "Edirne Avrupa’ya açılan bir sınır kapısı olduğu için bu kampanyaya en çabuk adapte olan şehirlerden biri. Biz de Edirne Belediyesi olarak bu kampanyaya inanıyor, çok ciddi destek veriyoruz. Arkadaşlarım sürekli yaya geçitlerinde yenileme çalışmaları yapıyorlar, yaya geçitlerini düzenliyor, görselleri koyuyorlar. Billboardlarla, afişlerle de bunu kampanyayı destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Tarihi çarşılar korunmalı"

Saadet Partisi Edirne Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, Edirne'deki tarihi çarşıların korunması gerektiğini belirtti.

Tekin, Edirne'nin tarih ve medeniyet şehri olduğunu belirtti.

Kente gelen misafirlerin tarihi çarşılara yönlendirilmesi gerektiğini aktaran Tekin, şunları kaydetti:

"Bu çarşılar tarihi, otantik, hediyelik, yöresel ürünler satılması hem esnafımızın işlerinin artışına katkı sağlayacaktır. Pek çok iş kolu geleneksel olarak daha iyi sürdürülebilir hale gelecektir. Zaman değişiyor, şartlar farklılaşıyor. Çarşılar belli sahalarından oluşan dükkanlar gibi. Satılan mal ve hizmetlerde çeşitlilik yetersiz. Yeniliklere, ihtiyaçlara ve taleplere uygun hareket etmek gerekir. Ayrıca tarihi çarşılarımız gerek esnaflar gerekse vatandaşlar tarafından özenle korunmalıdır."

- ETSO'dan mesleki yeterlilik kursu

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından ikinci el araç alım satımı mesleki yeterlilik kursu açılacak.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, mesleki yeterlilik kursu ve emlak danışmanlığı sınavı başvurularının başladığını belirtti.

İkinci el araç alım satım için mesleki yeterlilik kursları ve emlak danışmanlığı sınavı için son başvuru tarihinin 30 Mayıs olduğunu aktaran Zıpkınkurt, kursiyerlerin ETSO ile irtibata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
TrafikETSOKurs

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263