Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin Millet kar

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi, üniversite bünyesinde UNESCO Kürsüsü'nün kurulması için UNESCO'ya başvuruda bulundu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, "Kaliteli Eğitim ve Dijital Dönüşüm" adlı kürsünün Türkiye'de eğitim alanında ilk kurulan UNESCO kürsüsü olacak.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim alanındaki ilk UNESCO Kürsüsü'nü üniversite olarak kurmak için yola çıktıklarını belirtti.

Edirne'nin UNESCO Listesi'ne girmiş eserlere sahip olduğunu aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Edirne, UNESCO Dünya Mirası Lisesindeki Selimiye Camisi ve Külliyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki 2. Beyazıt Külliyesi ve Uzunköprü ile Somut Olmayan Kültür Mirası Listesindeki Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile hem somut hem de somut olmayan güçlü kültürel mirasıyla ülkemizin gurur kaynağıdır. Trakya Üniversitesi olarak Türkiye ve bölgemiz coğrafyasında kültürel mirasımızın korunmasına ve tanıtılmasına hizmet etmek gayesiyle çalışıyoruz. Bu kapsamda Trakya Üniversitesinde, yaptıkları çalışmalar ile UNESCO’ya birçok kültürel eserimizi kazandırmış çok güçlü bir ekiple, ülkemizde eğitim alanındaki ilk UNESCO Kürsüsünü kuruyoruz. Birçok medeniyete ve devlete ev sahipliği yapmış, adeta bir kültür başkenti olan Edirne’de bilimin, toplumsal değerlerin, barışın sürdürülebilirliğinin desteklenmesi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalara devam edeceğiz."

- Uzunköprü'de Kadın Emek Pazarı açıldı

Uzunköprü'de "Üreten Kadınlar Kazanan Uzunköprü" projesi kapsamında Kadın Emek Pazarı açıldı.

Uzunköprü Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından desteklenen pazarda el emeği ürünler satışa sunuldu.

Belediye Başkanı Özlem Becan, pazarın ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, kadınların ekonomiye katılması anlamında pazarın değerli olduğunu belirtti.

Açılışa Uzunköprü Kaymakamı Muhittin Gürel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

- "Bilgili, Eğitimli ve Donanımlı-Süloğlu ve Sozopol" projesi

Süloğlu Belediyesi, "Bilgili, Eğitimli ve Donanımlı-Süloğlu ve Sozopol" projesi kapsamında 580 bin avro hibe almaya hak kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Süloğlu Belediyesiyle Bulgaristan'ın Spozol Belediyesi arasında INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında proje imzalandı.

Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, projenin amacının doğal afet, yangın ve sel olaylarında ihtiyaç duyulan araç ve gereçlerin tedarik edilmesi ve personelin eğitilmesi olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği aracılığıyla önemli bir projenin hayata geçirildiğini aktaran Ormankıran, projenin iki ilçeye de hayırlı olmasını diledi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263