Öne Çıkanlar Futbol ABD Savaş Gemisi FETÖ BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - MHP Edirne İl Başkan Yardımcısı Taner Albayrak, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili MHP'nin çalışmalar yaptığını bildirdi.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin seçim döneminde verdiği sözlerin arkasında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"MHP TBMM'ye emeklilikte yaşa takılanlar için kanun teklifi vermişken İYİ Parti önerge sunmak istemiş, MHP de önerge vermeleri için kabul yönünde oy kullanmıştır. Lakin önerge görüşüldükten sonra emeklilikte yaşa takılanlar için Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etmişlerdir. MHP'nin de daha seçim beyannamesinde bulunması ve söz vermesi üzerine bu durumun çok öncesinde kanun teklifi vermiş olması ve cevabını bekliyor olmasına binaen tabii ki de fırsattan kendince istifade edeceklere geçit vermeyerek teklifi reddetmiştir.

Bu durumu 'MHP emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergeyi reddetti' diye kamuoyuna taşımak tam bir izansızlıktır. Durumdan istifade etmektir. Siyasette de olsa vicdanı ve ahlakı elden bırakmamak gerekir. Vatandaşlarımıza da 'bu oyunlara gelmeyin, biz her zaman sözümüzün arkasındayız' diyoruz."

- Hayırsever Datenin çifti için mevlit okutuldu

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, hayırsever Melahat ve Hulusi Datenin için kendi adlarının verildiği çocuk evleri sitesinde mevlit okutuldu.

Mevlide, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, müdürlük personeli, Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklar, bakım personeli ve Datenin çiftinin yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, okunan mevlit sonrasında dua edildi.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Melahat Datenin tarafından çocuklar için Edirne'ye çok güzel bir bina yapıldığını belirterek, "Melahat teyzemizin vefatının birinci yılında hayırsever Melahat ve Hulusi Datenin çiftini dualarla yad ettik. Melahat teyzemizin yapmış olduğu hayırda, bizlere emanet edilen çocuklarımızla mevlit programında bir araya geldik. Vefatının birinci yılında Melahat teyzemize ve eşi Hulusi amcamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sıhhat ve uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Şallı, TİHEK toplantısına katıldı

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıya katıldığını bildirdi.

Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, bazı grupların ayrımcılığa maruz kaldığını iddia ederek, TİHEK'in bu konunun çözümü konusunda çalıştığını belirtti.

Kurumun Ayrımcılıkla Mücadele İstişare Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Şallı, evrensel hukuk değerlerini gözeterek çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263