Öne Çıkanlar Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, “Ülkeler arasındaki kardeş şehir ilişkilerini çok önemsiyorum ama sadece kültür ve sanatla kardeş şehir ilişkilerini uzun süre götüremiyorsanız, bir yerde tıkanıyor, kopuyor. İkili ilişkiler ekonomik ilişkilerle de desteklenmelidir. Bunu başarabilirseniz kardeş şehir ilişkisi kalıcı olabilir. Başaramazsanız güzel etkinlikler yapıyorsunuz ama 3-5 yıl sonra yönetimlerin değişmesiyle bir kopuş başlıyor. İlişkileri ekonomik olarak güçlendirirseniz kalıcı oluyor." diye konuştu.

Reiffenstuel de kardeş şehir ilişkilerinin insanlar ve toplumlarla bağ kurabilmek için çok önemli olduğunu ifade etti.

Görevine yeni başladığını anlatan Reiffenstuel, "Görev sürem boyunca işlemek istediğim konular var. Siyasi konular, ekonomik ilişkiler ve kültürel ilişkiler gibi. Türkiye ile Almanya arasında iki önemli dal var. Bunlardan biri ticari dal. 7 bin 200 Alman şirket var Türkiye’de ve bir diğer önemli konu da Türk-Alman halkı arasındaki insani ilişkiler. Sizin de söylediğiniz gibi kültür, bilim ve sanatta sınırlar olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Gürkan, Reiffenstuel’e hediyeler takdim etti.

- Edirne standı YÖREX Fuarı'nda

Türkiye'nin tüm renklerini buluşturan Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen stantta, Edirne yöresel ürünleri ve üreticileriyle yerini aldı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl fuarda 500'e yakın katılımcı ile 252 kurum, 135 oda borsa, 19 kalkınma ajansının yer aldığını belirtti.

Edirne ürünlerinin de fuarda yer aldığını vurgulayan Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in açılış konuşmaları ile bu yılki ziyaretçilerine kapılarını açan fuarda, Türkiye'nin heryerinden coğrafi tescilli ürünler sergilendi."

Fuarda stantları ziyaret ederek, üreticilerle bir araya gelen Zıpkınkurt, odalar ve borsalar istişare toplantısına da katıldığını kaydetti.

- Başkan Gürkan'a ziyaret

Edirne Baro Başkanı Alper Pınar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Barosu tarafından gerçekleştirilen genel kurulda Baro Başkanlığı’na getirilen Av. Alper Pınar, Edirne Barosu Yönetim Kurulu üyeleriyle Gürkan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Pınar ve beraberindekileri ağırlayan Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gürkan, Edirne Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek Pınar’a ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263