Öne Çıkanlar Su bebek sahil yolu sağlıkta devrim Taksim Meydanı GÜYAD

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle meme kanserine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen liseler arası resim yarışmasına katılan eserler sergilendi.

Meme kanserine dikkati çekmek amacıyla liseler arasında düzenlenen resim yarışmasına katılan eserler, kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, sergi açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, lise öğrencilerinin çalışmalarıyla meme kanseri konusunda toplumda farkındalığı artırmak için çabaladığını söyledi.

Kanserin tüm insanlığı etkileyen bir hastalık olduğunu belirten Kalkan, şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın dikkatini çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığımız uzun bir süredir KETEM merkezleri kurdu. KETEM adı altında tüm ülkemizde yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Bunları sağlıklı hayat merkezi arasında bulundurarak tüm insanlarımızı bu konuyla ilgili bir bilinçlenmeye taşıma çabası içerisinde. Bizde bu bilinci gençliğe ve halkımızın tüm birimlerine taşımak için çalışmalar yapıyoruz."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da kanserde erken teşhisin önemli olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz yaptıkları resimlerle meme kanserine dikkat çektiler ve aynı zamanda bunu yaşayan insanları hissederek resimleri yaptılar. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sergi açılışında, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

- TÜ'de yangın söndürme eğitimi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesislerinde, çalışanlara yönelik yangın söndürme eğitimi verildi.

TÜ'den yapılan açıklamaya göre, Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesislerinde çalışanlara yönelik yangın söndürme eğitimi düzenlendi.

Eğitimin ardından çalışanlara uygulamalı olarak yangın söndürme cihazları kullandırıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263