Öne Çıkanlar polis feribot kız öğrenci yurdu Feribot Seferleri Zincirleme trafik Kazası

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay ve beraberindekiler Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

Tabakoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ve Kızılay'ı tüm güçleriyle desteklediklerini belirtti.

Üniversite olarak desteklerinin Kızılay'a devam edeceğini aktaran Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"Gerek kurumsal gerek kişisel çabalarla, gerekse de Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Türk Kızılayı Öğrenci Topluluğumuz aracılığıyla önemli çalışmalar yürüterek Kızılay’a her anlamda destek olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde toplumsal farkındalığın artığını birlikte gözlemliyoruz. Yine bu çalışmalarla birçok kişiye can olduk. Bu kampanyalarda gönüllü olarak kan bağışı yapan ve bu çalışmalara vesile olan herkese teşekkür ederim."

Çakay da Kızılay’ın yapmış olduğu kan ve ilik bağışı kampanyalarına verdikleri destekten ötürü TÜ'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile Öğr. Gör. Burak İşçimen'e, teşekkür belgesi takdim edildi.

- Akademisyenliğe İlk Adım

Trakya Üniversitesi (TÜ) Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından "Akademisyenliğe İlk Adım" sempozyumu düzenlendi.

TÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan topluluk başkanı Atakan Dündar, topluluk olarak öğrencilere faydalı etkinlikler yaptıklarını belirtti. Sempozyumun öğrencilerin bilimsel çalışmalarına yol göstermesi için katkı sunacağını aktaran Dündar, "Bir hikayenin yazılmasında izlenecek yol ile bir araştırma yazısının ortaya konmasında izlenecek yol aynı değildir. Bu yüzden bugün burada, uzun ve zahmetli görünen bu yolu bir nebze olsun kolaylaştırmak için bir aradayız. Bugün burada, proje, makale, sunum ve poster çalışmalarını basamak basamak öğrenmek, bu çalışmaları bilim etiğine uygun hazırlamak, bu süreçte destek alabileceğimiz kurum ve kuruluşların farkında olmak ve sadece ülkemizle kalmayıp tüm dünyaya açılmak ilk amacımız." ifadelerini kullandı.

Sempozyuma akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

- "Yambol ve Edirne- Tunca’nın iki şehri" projesi

Edirne ve Yambol belediyelerinin birlikte uyguladığı "Yambol ve Edirne- Tunca'nın iki şehri" projesi kapsamında Edirne'nin geleneksel el sanatları Yambol sakinlerine tanıtıldı.

Yambol'da düzenlenen "Edirne'nin Geleneksel ve Turistik Yönleri" etkinliğe Edirne Belediyesi’nin proje ekibi ile Edirne’nin geleneksel el sanatlarını tanıtmak üzere Edirne Kültürünü ve El Sanatlarını Tanıtma Derneği’nden (EKTADER) Kültür ve Turizm Bakanlığı sertifikası ile sanatlarını icra eden meyve sabunu, aynalı süpürge, kaneviçe, kırkyama, talika, edirnekari, kıspet ve deri işleri ustaları katıldı.

Edirneli sanatkarlar tarafından üretilen el işçiliği ürünler soğuk havaya rağmen ilgi gördü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projeyle Edirne ve Yambol belediyelerinin turistik cazibelerinin artırılmasının hedeflendiğini belirterek, "Proje kapsamında yatırım faaliyeti olarak Edirne'de Edirne Belediyesine ait tarihi binanın restorasyonu gerçekleştiriliyor, restorasyon 2019 yılı ocak ayı içerisinde tamamlanacak ve bina Belediyeye ait hizmet binası olarak kullanılmaya devam edecek. Yambol'da ise Tunca köprüsünün renovasyonu gerçekleştirildi ve hizmete açıldı." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263