Öne Çıkanlar TFF 1. Lig Kadro yasak avcılıkla mücadele DGGYO Chevron

Edirneliler araçlarını bırakıp yürüyecek

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesi, 16 - 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş ve bisiklet turları gerçekleştirecek.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Hareketli yaşama dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Tanrıkulu, Edirnelileri hafta boyunca yapılacak etkinliklere davet etti.

Hafta kapsamında ilk etkinliği 16 Eylül Pazar günü saat 14.00'de Sağlık Yolu'nda bisiklet turu düzenleneceğini aktaran Tanrıkulu, "Edirne halkı ve bisiklet dernekleriyle bisiklet turu etkinliği düzenleyeceğiz. Karbon salınımına dikkat çekmek, kentimizi daha sağlıklı bir hale getirmek için düzenlediğimiz bisiklet turuna 7’den 70’e tüm Edirne halkını davet ediyoruz. Bisiklete binerek karbon salınımına dikkat çekeceğiz, halkımızı sağlık için harekete davet edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü'nde ise "Bir Gün Otomobilsiz Yaşamayı Deneyelim" sloganıyla otomobile binmek yerine yürüyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"22 Eylül günü Tunca Köprüsü Nikah Salonu’nun önünde otomobillerimizi bırakarak, Edirne Belediyesi Kent Ormanı’na kadar yürüyüş gerçekleştireceğiz. Karbonmonoksit salınımına da dikkat çekeceğiz. İşe otomobillerle gidip alışverişe yürüyerek neden çıkmayalım? Çok çeşitlilik konseptini benimseyerek seyahatlerimizi sürdürebilir ulaşım alternatiflerini ekleyip hem çevremizde olumlu bir etki yaratabilir hem de daha sağlıklı ve mutlu olduğumuzu görebiliriz."

Tanrıkulu, hafta kapsamında kentin farklı noktalarında sağlıklı yürüyüş etkinlikleri de gerçekleşeceğini kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263