Öne Çıkanlar Boyner Sports seyyar tezgah ibrahim Karaosmanoğlu Alanyaspor minare

Edremit'e kardeş kentten ziyaretçiler geldi

BALIKESİR (AA) - Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, belediyenin kardeş şehri olan Bulgaristan'ın Madan Belediye Başkanı Fahri Molaysenov ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Madan Meclis Başkanı Behcet Sirakov, meclis üyeleri ve belediye görevlilerinden oluşan 27 kişilik heyetle ilçeye gelen Madan Belediye Başkanı Fahri Molaysenov, Kamil Saka'yı makamında ziyaret etti.

Saka, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Belediye Başkanımız Fahri Molaysenov ve bölgenin Milletvekili Hayri Sadıkov benim kardeşlerim gibiler. Kardeşlerimizle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözü doğrultusunda karşılıklı diyalog içerisinde kardeşliğimizi ve işbirliğimizi geliştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Fahri Malaysenov ise yeniden Türkiye'de ve Edremit'te bulunmaktan mutlu olduklarını aktararak, "Uzun yıllara dayanan kardeşliğimizin göstergesi olarak bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz. Birlikte ortak çalışmalar yapmaktan mutlu olacağız. Sizleri de Bulgaristan'a bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette karşılıklı işbirliği içerisinde ortak projeler oluşturulması ve Avrupa Birliğinin ilgili birimlerine sunulması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bulgar heyet, resmi görüşmelerin ardından Edremit'te ilçenin tarihi ve doğal mekanlarını gezdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263