Öne Çıkanlar VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş Çanakkale Veliaht yol çalışması Zeynep Yetgil

Engelliler Haftası

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Bilgin, mesajında, toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli ve engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkı olduğunu bildirdi.

Bedensel veya zihinsel olarak zorluklar yaşayan ve hayata tutunma çabasında olan engellilerin toplumun önemli bir kesimini oluşturmakta olduğunu ifade eden Bilgin, hayatın doğal akışı içerisinde, ya doğuştan ya da daha sonra meydana gelen kazalardan dolayı engelli duruma gelen vatandaşların da en az sağlıklı olanlar kadar sosyal yaşam olanaklarından yararlanma hakkına sahip olduklarını aktardı.

Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını belirten Bilgin, mesajında şunlara yer verdi:

"Sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır, ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini ‘bizzat’ kendileri kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.

Son yıllarda, engelli çocuklarımızın eğitimi ve tüm engellilerin evde bakım hizmetinden yararlanması için devletimiz tarafından çok önemli iyileştirmeler yapılmış, engelli vatandaşlarımıza özel sektörde ve kamu kurumlarında iş imkanı veren düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Bu iyileştirmelerin daha da anlam kazanması için gerek bireyler gerekse sivil toplum kuruluşları olarak engellilerimizin sorunlarına daha fazla ilgi göstermeli, onların da sosyal yaşamın her alanında yer alabilmesi için gerekli gayreti göstermek durumundayız."

Anahtar Kelimeler:
ValiMesajENGELLİLER

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263