Öne Çıkanlar Erdek MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin çöp kamyonu Millet kar

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci:

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, "Sürdürülebilir süt besiciliği için ya süt fiyatları yükseltilsin ya da yem fiyatları düşürülsün." dedi.

Dermenci, yaptığı yazılı açıklamada, besicilerin her geçen gün yem maliyetinin arttığını belirtti.

Ulusal Süt Konseyi'nin ocak ayında bir litre sütün fiyatını 1 lira 53 kuruş olarak belirlediğini aktaran Dermenci, yem ve süt paritesi, artan yem fiyatları, girdi maliyetleri ile enflasyonu da göz önünde bulundurarak süt fiyatlarının yeniden belirlemesini istediklerini kaydetti.

Açıklamada, yem fiyatlarının 6 ayda 45 liradan 70 liraya kadar yükseldiğini vurgulayan Dermenci, şu ifadeleri kullandı:

"Süt fiyatı belirlenirken girdi maliyeti kesinlikle ve kesinlikle göz önünde bulundurulmalı. Sürdürülebilir süt besiciliği için ya süt fiyatları yükseltilsin ya da yem fiyatları düşürülsün. Aksi takdirde bu yem fiyatlarıyla sürdürülebilir bir süt ve besi hayvancılığının yapılması mümkün olmayacaktır. Eğer yetiştiricilerimiz sürdürülebilir ve karlı bir hayvancılık yapamaz ve yeteri kadar bir kazanç elde edemezse, hayvanlarını satıp üretimden çekilmek zorunda kalacak. Böyle bir durumun yaşanmaması için bakanlığımızda acil olarak Ulusal Süt Konseyinin toplanmasını, yem sanayicilerimizle görüşülüp, yem fiyatlarında olması gereken indirimin yapılması ve bir an önce istikrarın sağlanarak, üreticilerimizin önünün açılmasını istiyoruz."



Anahtar Kelimeler:
FiyatSütYem

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263