Öne Çıkanlar Futbol FETÖ ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi

Kırklareli'nde bebek ölümlerinde azalma

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, bebek ölüm hızının binde 1,05 oranında düştüğünü bildirdi.

Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın "Sağlıkta Dönüşüm Programları" kapsamında yeni doğan canlandırma, yeni doğan temel bakım eğitimleri ile ailelere verilen danışmanlık hizmetleri sonucu bebek ölüm hızında düşüş yaşandığını söyledi.

22 hafta veya 500 gramın üzerinde ölü doğum gerçekleşen bebek ölümlerinin incelendiğini ifade eden Cerit, aynı nedenlerle oluşabilecek ölümleri önlemek amacıyla kayıt ve bildirim sistemi kurulduğunu belirtti.

Verilerin il bebek ölümleri inceleme komisyonu tarafından da değerlendirildiğini aktaran Cerit, değerlendirmelerde belirlenen önlenebilir durumlar ve riskler hakkında bebek ölümü gerçekleşen ailelere danışmanlık hizmeti verildiğini kaydetti.

Bebek ölüm hızının bir yılda binde 10'dan 8,95'e düştüğünü vurgulayan Cerit, ''Bebek ölüm nedenini tespit ederek aynı nedenlerle oluşabilecek ölümleri önlemek amacıyla kayıt ve bildirim sistemi uygulaması devam etmektedir. Gerek anne, gerekse bebek ölümlerinde ölüm hızı binde 10'un altına düşürüldü. Bin canlı doğum başına düşen bebek ölüm hızı 2016 yılında binde 10 iken, 2017 yılında binde 9.2, bu yıl itibariyle de 8,95 olarak gerçekleştirildi.

Bu oranın daha çok düşürülmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık Müdürlüğü olarak ülkelerin gelişmişlik düzeyinin göstergelerinden biri olan bebek ölüm hızının azalmasına yönelik tüm değerlendirmeler yapılarak tedbirler alınmaktadır. Tüm bebekler bizler için çok değerlidir. Hiçbir annenin üzülmemesi için sağlıklı bebekler sağlıklı yarınlar için çalışıyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263