Öne Çıkanlar FETÖ silah Bilecik düzensiz göçmen dava

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık Projesi" Kırklareli Üniversitesi'nde de (KLÜ) hayata geçirildi.

KLÜ'den yapılan yazılı açıklamada, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen "Sıfır Atık Projesi"'nin önemli olduğu belirtildi.

Ülke ekonomisine destek sağlanması, israfın önlenmesi, atığın azaltılması, doğal kaynaklarımızın daha etkin kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya en az düzeye çekilmesi amacıyla projenin önemine değinilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Üniversitemizde atık ve sınıflar belirlenmiş, 1 geçici depolama alanı ve geçici atık noktaları oluşturulmuş olup, aktif olarak çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda üniversitemizde oluşan atık türleri ve miktarları Çevre Lisans Firması tarafından haftalık olarak depolanacaktır."

- Muhtarlar bilgilendirildi

Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce Vize ilçesinde muhtarlara bilgi verildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Murat Deniz, bir kahvehanede muhtarlarla bir araya gelerek, Hayvanları Koruma Kanunu hakkında bilgi verdi.

Deniz, burada yaptığı konuşmada, hayvanlara gereken özenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Her canlının bazı haklarının olduğunu ifade eden Deniz, herhangi gibi bir olumsuz durumda vatandaşların kurum yetkililerine bilgi vermesi gerektiğini kaydetti.

-Atık malzemelerden oyuncak yaptılar

Lüleburgaz'da 28. Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında öğrenciler atık malzemeler ile kendilerine oyuncak yaptı.

İstanbul Caddesi'nde kurulan gençliğin katılımı ve inovasyon stantta öğrencilerin getirdikleri atık pet şişelere motor ve pil takılarak atıkların oyuncak olarak dönüşümü sağlandı.

Proje sorumlusu Onur Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, RoboFizik Robotik ve Kodlama Atölyesi ile Genç Katılım Derneği'nin ortak çalışmasıyla geri dönüşüm etkinliği düzenlendiğini söyledi.

Etkinlik sayesinde çocukları geri dönüşüme ve üretime yönlendirmek istediklerini belirten Önal, "Öğrencilerimiz ile 230 uçak yaptık. Yaklaşık 3,5 kilo plastik şişe atığı uçak olarak değerlendi, bunun yanı sıra birden fazla pet şişe getiren çocuklarla pet şişeyi keserek 120 adet oyuncak yay ürettik. Bu da 1,8 kilogram bir plastik atığı atık olmaktan kurtardı" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Ziyaretüniversiteçevre

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263