Öne Çıkanlar FETÖ silah düzensiz göçmen dava İZMEK

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği ile 80.Yıl Ortaokulu tarafından öğrencilere yönelik fidanlık gezisi düzenlendi.

Lüleburgaz Orman Fidanlık Müdürü Hikmet İhtiyar tarafından karşılanan öğrencilere fidanlığın kuruluş amacı hakkında bilgi verildikten sonra fidan üretim sahası gezdirildi.

Fidanlık Şefi Kadriye Yavuz, öğrencilere tohum ve fidan üretimi konusunda genel bilgi verdi.

Fidan üretimi uygulama alanını da gezen öğrencilere tüplü fidan üretimi gösterildi.

- İstihdam Seferberliği

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, 2 Şubat'ta başlayan Yeni İstihdam Seferberliği Teşvik Başvuru süresinin 30 Nisan da sona ereceğini bildirdi.

Ilık, yaptığı yazılı açıklamada, tüm Kırklareli esnafının teşvik başvurularından yararlanmasını arzu ettiklerini belirtti.

İstihdam Seferberliği'ni önemsediklerini aktaran Ilık, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Burası Türkiye Burada İş Var' sloganıyla başlatılan istihdam seferberliği bizim için çok önemli. 2019 yılında başlayan yeni İstihdam Seferberliği kapsamında Türkiye genelinde 2.5 milyon ilave istihdam sağlanması hedefleniyor. Devletimiz tarafından bu hedef için çok önemli teşvikler veriliyor. İstihdam Seferberliği kapsamında yeni personel alımı yapan firmaların prim ve vergileri ile birlikte maaşlarını devlet karşılıyor.

2,5 milyon insana iş kazandırmak demek, her aileyi 4 kişiden hesap edersek yaklaşık 10 milyon insanın gönül teline dokunmak demektir. 10 milyon insanın alışveriş yapması, ihtiyaçlarını karşılaması, piyasanın canlanması anlamına gelmektedir. Seferberliği biz bu anlamda çok önemsiyoruz."

Anahtar Kelimeler:
ZiyaretGeziFidanlık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263