Öne Çıkanlar Futbol FETÖ BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ABD Savaş Gemisi Rus askeri gemi

Kırklareli'nden kısa kısa

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Valiliği himayesinde Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

Vali Osman Bilgin Başkanlığı'nda valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, OSB fizibilite ve ön hazırlık çalışmaları yapıldı.

Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada, aile işletmeleri tarafından yapılan süt sığırcılığı faaliyetlerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yapılacak çalışmaların Türkiye çapında süt sığırcılığı alanında örnek olmasını hedeflediklerini ifade eden Bilgin, süt sığırcılığı alanında büyük gelişmeler kat etmek istediklerini belirtti.

Sanayi bölgesini bin dönümlük bir arazi üzerine kurulmasını planladıklarını aktaran Bilgin, süt sığırcılığı alanında modern aile işletmelerine yüksek standartlarda süt sığırcılığı ve süt ürünleri üretimi yapma imkanı sağlayacak altyapı olanaklarına sahip olacağını kaydetti.

Bölgenin kurulması için resmi girişimlerde bulunduklarını dile getiren Bilgin, "Kavaklı beldesinde kurulması planlanan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin devletimizin destekleri ile daha da büyüterek bütün ilçe ve köylerinden bulunan hayvancılık işletmelerinin bu bölgede yer almasını ve yüksek standartlarda ve verimlilikte üretim yapan aile işletmelerine dönüştürülecek." dedi.

- Vali Bilgin'e ziyaret

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kofçaz Belediye Başkanı Ziya Karataş'ı makamında kabul etti.

Karataş, ziyarette, Kofçaz Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Zor bir göreve talip olduğunu ve seçildiğini ifade eden Karataş, vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bilgin, ziyarette, Karataş'a görevinde başarılar diledi.

Ziyarette İl Genel Meclis Üyesi Adnan Öz de hazır bulundu.

- Üreme sağlığı eğitimi

Kırklareli Sağlık Müdürlüğünce üreme sağlığı eğitimi düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, vatandaşlara anne ve bebek sağlığının korunması hakkında bilgiler verildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nda görevli Ebe Çiğdem Hadi, eğitimde yaptığı konuşmada, anne ve bebek sağlığına çok önem verdiklerini söyledi.

Anne ve bebekler sağlık hizmetleri açısından risk altında bulunan ve öncelik tanınan iki önemli grubu oluşturduğunu ifade eden Hadi, anne sağlığını iyileştirmek ve anne ölüm oranını azaltmak amacıyla kişilerin üreme sağlığı konusunda bilgi ve becerileri geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmanın ardından vatandaşlar üreme sağlığı hakkında bilgilendirildi.

- Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı

Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 3 bin 373 öğrenciye bilgi verildiğini bildirdi.

Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'na büyük önem verdiklerini belirtti.

Vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını aktaran Cerit, gelecek nesillerin de sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlayarak ilerleyen süreçlerde obezite gibi çeşitli hastalıkların önüne geçmek amacıyla Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın uygulandığını kaydetti.

Program kapsamında 52 okulda 3 bin 373 öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Cerit, öğrencilerin yanı sıra 169 öğretmen, 46 veli ve 18 okul çalışanlarına fizyoterapist, ergoterapist ve diyetisyenler tarafından beslenme ve fiziksel aktivite eğitimleri verildiğini ifade etti.

Cerit, açıklamasında, yıl boyunca Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nı sürdüreceklerini aktardı.


-Elektrik kesintisi

Kırklareli'nde 4 köy, bir belde ve bir mahallede elektrik kesintisine gidilecek.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, bakım ve onarım ile armatür yenileme çalışmaları nedeniyle, Lüleburgaz ilçesine bağlı Çiftlikköy köyü ile Ahmetbey beldesi, Demirköy ilçesinin Hamdibey köyü ile Orhaniye mahallesi, Vize ilçesinin Kızılağaç köyü ve Babaeski ilçesinin Ertuğrulköy köyüne yarın elektrik enerjisi verilmeyecek.

Söz konusu kesintiler Çiftlikköy köyünde 09.00-18.00, Ahmetbey beldesinde 10.00-11.00, Hamdibey köyünde 13.00-17.00, Orhaniye mahallesinde 09.00-12.00, Kızılağaç köyünde 10.00-17.00 ve Ertuğrulköy köyünde ise 09.00-15.00 saatleri arasında uygulanacak.

Açıklamada, kesintiler nedeniyle elektrikli cihazların zarar görmemesi için vatandaşların gerekli önlemleri almaları istendi.


-Sosyal Güvenlik Haftası

Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Halcı, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Halcı, mesajında, insan odaklı, güler yüzlü bir hizmet anlayışıyla sosyal güvenlik hizmet verdiklerini belirtti.

Sosyal güvenlik sisteminin 5502 sayılı yasa ile yeniden yapılandırılarak SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığının tek çatı altında toplanarak sosyal güvenlik hizmetleri standardının yeniden belirlendiğini aktaran Halcı, SGK olarak kurumsal etkinliği artıracan bir reform ile ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlara eşit koşullarda, hak ettikleri kapsam ve kalitede imkan sağladıklarını kaydetti.

Toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Haftası'nın kutlandığını ifade eden Halcı, mesajında şunları kaydetti:

"Yapılanmayla birlikte sosyal güvenlik hizmet standartları yeniden belirlenerek insan odaklı güler yüzlü bir hizmet anlayışıyla en kısa sürede eşit ve adil bir şekilde sunulması amaçlanmıştır. İnanıyoruz ki kurumsal etkinliği artıracak olan böylesi bir reform ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza eşit koşullarda hak ettikleri kapsam ve kalitede sosyal güvenlik sağlama imkanı tanıyacak. Özellikle hafta boyunca sürekli gündem oluşturarak kamuoyunda sigortalı istihdamı teşvik ederek sosyal güvenlik bilincini arttırmak istiyoruz.

Kayıt dışı istihdamı önlemeye yönelik bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetler yaparak emeklilik işlemleri, genel sağlık sigortası ve teşvikler hakkında kamuoyunu bilgilendireceğiz. Tüm çalışanlarımızın, işverenlerin ve işçilerin Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutluyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263