Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu Millet MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin kar

Koca Seyit Havalimanı'nda gerçeğini aratmayan kurtarma tatbikatı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir’in Edremit ve Burhaniye ilçeleri sınırları içinde kalan Koca Seyit Hava Limanı'nda, içinde 20 yolcusu ile inişe geçtiği esnada kırıma uğrayan özel bir jetten kurtarma tatbikatı yapıldı.

Tatbikat senaryosu gereği ilk olarak uçaktaki yangın söndürüldü, içerideki karbonmonoksit gazı fan aracılığıyla tahliye edildikten sonra yaralılara müdahale edildi.

Düşen uçakta bulunanlardan iki yolcu olay yerinde yaşamını yitirirken, 4'ü ağır 18 kişi yaralandı. Yaralılar, UMKE, 112, AFAD ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, çalışmaları başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Sırmalı, "Bir uçağımızın kaza kırıma uğraması sonrasında ekipler hem yaralılara hem de bu olaya müdahale edilmesi anlamında başarılı bir çalışmayı yürüttüler. İtfaiye ekiplerimiz olsun, sağlık ekiplerimiz olsun, güvenlik ekiplerimiz olsun başarılı bir tatbikat icra ettik. Bu da tabii ki özellikle bu tür kötü durumlara karşı hazırlıklı olma açısından önem arz eden bir çalışmaydı. Tatbikatımızda görev alan bütün birimlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Havalimanı Müdürü Taner Ödemiş de senaryo gereği uçakta 20 yolcu ve 3 kişilik mürettebat bulunduğunu, sağ kalan 18 kişinin kurtarıldığını ve hızla hastanelere taşındığını dile getirdi.

Çok başarılı bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini anlatan Ödemiş, tatbikata katılanlara teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263