Öne Çıkanlar stresten kaçış İpragaz GO acıbadem mevkisi Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Karacabey Birlikspora genç stoper

Kocaeli Valiliğinden ekmek denetimi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valiliğince, haksız yere fiyat artışı ve gramaj eksikliği uygulayan fırınlar hakkında ilgili kurumlarca denetimler yapılarak gerekli idari yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince 26 Nisan 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ekmek fiyatı tarifesinin il genelinde halen geçerli olduğu, herhangi bir fiyat artışının söz konusu olmadığı aktarıldı.

Açıklamada, ilgili kanun maddelerinde tanımı yapılan ekmeğin fiyatına ilişkin tarifelerin, ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret Odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirildikten sonra, ilgili federasyonun ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra Birlik tarafından onaylandığı anımsatılan açıklamada, söz konusu sürecin Kocaeli'de henüz tamamlanmadığı ifade edildi.

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından kendi yetkileri çerçevesinde 21 Eylül 2018 tarihli tarifede, sadece katkılı ekmeklerin satış fiyatı belirlendiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valiliğimize gelen şikayetlerden, bazı fırınların 250 gram ve 1,25 lira olan ekmeği 200 gram üreterek 1,25 liradan satışa sundukları, bazı fırınların sadece katkılı ekmek sattıkları, bazı fırınların ise yetersiz miktarda halk tipi ekmek ürettikleri ve böylece tüketicileri mağdur ettikleri anlaşılmıştır. Konuya ilişkin olarak Valiliğimizce (Ticaret İl Müdürlüğü) fiyat etiketleri ile ilgili 51 fırında denetim yapılmış olup 40 fırında tespit edilen aykırılıklardan dolayı 10 bin 960 lira idari para cezası uygulanmıştır. Henüz fiyat tarifesi değişmemiş olan 250 gram ekmek yerine, 200 gram ekmek üreten fırıncılar hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesi ayrıca bilgilendirilmiştir. Haksız yere fiyat artışı ve gramaj eksikliği uygulayan fırınlar hakkında ilgili kurumlarca denetimler yapılarak, gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır."

Anahtar Kelimeler:
KocaeliEkmekDenetimValilik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263