Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Kurbanlık alışverişinde sahte para uyarısı

EDİRNE (AA) - Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, kurbanlık alışverişinde mağdur olunmaması için sahte para kullanımına dikkat edilmesi uyarısı yaptı.

Kocabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nı fırsat bilen dolandırıcıların sahte parayla vatandaşları kandırmaya çalıştığını kaydetti.

Bayrama az bir süre kala pazarlarda hareketliliğin arttığına işaret eden Kocabaş, sahte para kullanımına karşı hem üreticilerin hem de alıcıların uyanık olması gerektiğini belirtti.

Kocabaş, kurbanlık satıcılarının büyük emeklerin, dikkatsizlik halinde sahte paraya kurban gidebileceği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tüm yurtta kurban pazarları hareketlendi ve alışveriş hızlandı. Alım satım işlemleri nakit parayla oluyor. Kurbanlıkların fiyatları da oldukça yüksek ve büyük meblağlarla işlemler gerçekleşiyor. Alım satım işlemlerinin hızlı bir şekilde olmasından dolayı vatandaşlarımız bazen kanabiliyor. Dolandırıcılara karşı çok dikkatli olunmalı ve sahte paraya kanmamalı. Alım satım işleminden sonra alınan paralar dikkatlice sayılmalı. Büyük para destelerinin arasına sahte para konularak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığını duyuyoruz."

Sahte paranın dikkatli olunduğunda kolaylıkla ayırt edilebileceğini ifade eden Kocabaş, şunları söyledi:

"Sahte paranın kağıdı normal defter kağıdı gibi oluyor. Elimize aldığımızda biraz dikkatle bunu anlayabiliriz. Yine gerçek paranın üzerinde bulunan şerit ve paranın kağıdı içinde gömülü fotoğraflara bakarak sahteyle gerçeği ayırabiliriz. Üreticilere bir tavsiyem de imkanları varsa para sayma makinesi edinmeleri. Böylece doğabilecek olumsuzlukların önüne geçerler."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263