Öne Çıkanlar Futbol FETÖ ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi

Lise öğrencilerinden kan bağışı

EDİRNE (AA) - Edirne'de lise öğrencileri kan bağışı kampanyası düzenledi.

Edirne Lisesi Kızılay ve Kan Bağış Kulübü ve Edirne Türk Kızılayı Kan Merkezi işbirliğinde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Okul bahçesine kurulan kan bağış çadırında, 18 yaşını doldurmuş öğrenciler, öğretmen ve gönüllü vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Edirne Lisesi Müdürü Mehmet Kıyıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bağışlanan her ünite kanın 3 can kurtardığını söyledi.

Kan bağışının önemine dikkat çekmek ve kan ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kampanyaya 18 yaşını dolduran öğrencilerinde katıldığını ifade eden Kıyıcı, "Kan bağışı çok değerli bir davranış. Öğrencilerimize bu davranış okul yıllarında aşılamak istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin öncülüğünde düzenlenen kan bağışını geleneksel hale getirdik ve her dönem kan bağış kampanyası düzenliyoruz." dedi.

Edirne Lisesi Kızılay ve Kan Bağış Kulübü Başkanı Yiğit Efe İrici ise öğrenciler olarak kan bağışında bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Amaçlarının kan ihtiyacının giderilmesine katkı vermek olduğunu dile getiren İrici, "Türk Kızılayı ile işbirliği yaparak kan bağış kampanyası düzenledik. Hem gönüllü öğrenciler olarak kan veriyoruz hem de öğretmenlerimiz ve vatandaşlarımızın kan vermeleri için bir ortam sağlıyoruz. Bu sayede kan ihtiyacı olan insanlara yardım etmiş oluyoruz hem bir farkındalık oluşturuyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263