Öne Çıkanlar FETÖ silah dava İZMEK ekmeleddin İhsanoğlu

Malkara'da 3 robotik sınıf açıldı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Malkara'da hayırsever bir vatandaşın bağışlarıyla yapılan 3 robotik sınıfın açılışını gerçekleştirdi.

Yaylagöne Mahallesinde Gülbiye Tuna'nın yaptığı bağışla Malkara Anadolu Lisesi, İmam Hatip Anadolu Ortaokulu ve 75. Yıl Ortaokuluna robotik sınıfı yapıldı.

Sınıfların açılış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, Gülbiye Tuna’nın kızı Aysel Öztürk, damadı Mehmet Öztürk, torunu Aslı Öztürk Özkan, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan bağışçı GülbiyeTuna’nın torunu Aslı Öztürk Özkan, öğrenciler için çok anlamlı sınıfların açılışını yaptıklarını belirterek, "Ananem ve dedem adına bir hayırda bulunmak istedik. Dedem vefat etti., Anne annem halen yaşamakta sağ. En hayırlı olarak böyle bir okul sınıfı olarak düşündük. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Geleceğimiz onlara emanet. Hayırlısı olsun." dedi

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da okullardaki robotik kodlama sınıflarının hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah öğrencilerimiz için güzel bir öğrenme yolculuğu olacak. Bunların içerisindeki ilgiyi, merakı, heyecanı atölyelerimizde ortaya çıkaracağız. Tabi 21. Yüzyıl becerilerini öğrencilerimize kazandırmak bizler için esas. Bu anlamda günümüzün alfabesi olarak kodlamanın da öğrencilerimiz tarafından bilinmesini önemsiyoruz. İnşallah öğrencilerimiz için öğretmen arkadaşlarımız için hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263