Öne Çıkanlar stresten kaçış acıbadem mevkisi İpragaz GO Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Karacabey Birlikspora genç stoper

Meriç Yer Fıstığı'nın tohumu projeyle korunacak

Tescilli Meriç yer fıstığının tanıtımını uluslararası alanda yapmak ve tohumunu korunmak için "Meriç Yer Fıstığı Eğitim ve Uygulama Merkezi" projesine başlanacak.

Meriç Kaymakamlığı, Meriç Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Meriç Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan proje, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin ilçenin marka ürünlerinden olan yer fıstığını daha iyi yerlere taşıyacağını söyledi.

Meriç Yer Fıstığı'nın Türkiye'de bilinen bir tat olduğunu ve uluslararası düzeyde tanınması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ergin, hazırlanan projede tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Bölgedeki fıstık ekim alanlarının her yıl genişlediğini ve hasat döneminin önümüzdeki günlerde başlayacağını aktaran Ergin, şöyle devam etti:

"Trakya'nın yer fıstığı üretimi açısından merkezi olmaya devam Meriç ilçesi hasat mevsimi başlamadan bütün hazırlıklarını tamamladı. İlçemizde yaklaşık 200 yıllık bir maziye sahip yer fıstığı üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ürün kalitesinin her geçen gün artması ürüne olan talebi arttırmış, bu talep karşısında daha iyiyi arayan kooperatifler öncülüğünde yer fıstığı bölgenin en önemli gelir kaynağı haline gelmesine sebep olmuştur.

Bunun bilinciyle hareket eden Meriç Yer Fıstığı üreticileri tarihten gelen 200 yıllık tadı ve kaliteyi bozmadan üretim miktarını arttırmayı başarmış ve ilçemize hatırı sayılır bir katma değer kazandırmayı başarmıştır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263