Öne Çıkanlar Bayrağı Yakala imalat PMI Kürek: Ulusal Egemenlik Kupası Medicana Bahçelievler Hastanesi Divan Başkanları

Ortaokul ve lise başkanlık seçimi yapıldı.

Edirne Bahçeşehir Koleji'nde ortaokul ve lise başkanlık seçimi yapıldı.

Edirne Bahçeşehir Kolejinden yapılan yazılı açıklaya göre, başkanlık seçiminin bir hafta öncesinde gerçekleşen törende adaylığını koyan öğrenciler, arkadaşlarına hitaben yaptıkları konuşmalarla adaylıklarını ilan etti ve başkanlık seçimlerinin ilk ayağı olan tanıtım sürecini başlattı.

Başkan adayı olan öğrenciler, bu süreçte sınıfları gezerek ya da birebir gerçekleştirdikleri konuşmalarda öğrenciler için yapmayı planladıkları kısa ve uzun vadeli projeleri anlatıp, arkadaşlarının oylarına talip oldu.

Renkli geçen seçim sürecinin sonucunda, öğrencilerin sandıkta oy kullanmasının ardından okul başkanlığına Nisa Kaplaner ve Levent Kerim Eliboler seçildi.

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Pekcanlı, mesajında, 29 Ekim 1923'ün karanlığa karşı başkaldırı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"95 yıl önce bütün orduları dağıtılmış, bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri fetih edilmiş, yurdun dört bir yanı işgal edilmiş, fakir, muhtaç ve savaş yorgunu bir millet, Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ya İstiklal! Ya ölüm' diyerek başlattığı kurtuluş mücadelesi ile yeniden küllerinden doğdu. Atatürk‘ün en büyük eserim dediği bu devlet, onu kuran halkın idaresine emanet edildi. Türkiye Cumhuriyeti, etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun ülkede yaşayan herkesi vatandaşı bildi. Tüm vatandaşlarına eşit haklar verdi ve onların devletine, milletine, bayrağına, vatanına, cumhuriyetin değerlerine sadakatle bağlı olmasını istedi. 29 Ekim 1923 karanlığa karşı başkaldırı, 29 Ekim 1923 ulusal onurumuz olmuştur."

Pekcanlı, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları, şehitler ve kahraman gazileri minnet ve şükranla andığını aktararak Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263