Öne Çıkanlar Fatihin Nesli Gençlik ve Eğitim Derneği Şeyma Mollaahmetoğlu TEOG İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap Alibaba

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Savaşan, basınla buluştu

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle buluştu.

Esentepe Kampüsü'ndeki personel lokalinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Savaşan, "Yaşayan Kampüs Projesi" ile Esentepe'nin kütüphane, kongre merkezi ve etkinliklerle çok hareketli bir noktaya geleceğini söyledi.

Kantinlerin ve kafeteryaların donanımlı, kampüsün ders çalışma, kitap okuma ve vakit geçirmeye uygun olması gerektiğini vurgulayan Savaşan, "Kütüphanelerin sürekli açık olması, spor alanlarının ve kongre merkezimizin salonlarının faal olması önemlidir ama yaşayan kampüs konsepti için yeterli değildir. Öğrencilerimiz ve personelimiz, aileleriyle kampüste hoşça zaman geçirebilmelidir. Kampüs, dersten sonra hızla uzaklaşılacak bir mekan olmaktan çıkarılmalıdır." diye konuştu.

Personel lokalini personel çocuklarının gelebileceği ortama kavuşturduklarını aktaran Savaşan, gelecek dönem başına kadar kampüsün sosyal ve ilave spor donatı alanlarıyla önemli ölçüde tamamlanacağını dile getirdi.

Savaşan, öğrencileri sosyal, kültürel ve spor odaklı destekleyecek "Sosyal Transkript" uygulamasını da başlattıklarını bildirerek, bu uygulamayla sosyal etkinliklere katılan öğrencilerin bu kazanımlarının tanınacağını ifade etti.

SAÜ'nün savunma, otomotiv, siber güvenlik ve tarım gibi birçok sektöre Ar-Ge desteği verecek donanıma sahip olduğunu vurgulayan Rektör Savaşan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mukayeseli üstünlüğe sahip olduğumuz araştırma alanlarına odaklanarak, ülkemizin politika önceliklerine en yüksek desteği verme çabasındayız. Ar-Ge stratejimizi belirledik, araştırma merkezlerini gözden geçirdik, teknik ve sosyal alanlarda öne çıkan merkezleri daha fazla destekleyecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Teknokentimizle ve TTO ile daha sıkı iş birliği içinde çalışmaya başladık ve sanayi-üniversite iş birliğinde çıtayı yükselttik."

Toplantıda, rektör yardımcıları Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ve Sakarya Teknokent Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş de çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

Rektör Savaşan, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263