Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu Millet MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin kar

SAÜEAH'ta ikinci böbrek nakli

SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) bir ay önce yapılan ilk böbrek naklinin ardından ikinci böbrek nakli de başarıyla gerçekleştirildi.

Bir yıldır böbrek taşına bağlı olarak haftada üç gün diyaliz makinesine giren hasta K.T, SAÜEAH Böbrek Nakil Merkezine başvurdu.

Eşi N.T. ile yapılan tetkikleri sonucunda böbrek nakli olmasında herhangi bir engel saptanmaması üzerine K.T'ye 15 Nisan'da eşinden alınan böbrek nakledildi.

Bir haftalık takip ve tedavi sürecinden sonra K.T'nin taburculuk işlemleri gerçekleştirildi.

Hasta hakkında bilgi veren Op. Dr. Necattin Fırat, hastanın genel durumunun iyi olduğunu, nakil işleminin başarıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hastamız taburcu oldu ve hastamızın Organ Nakli Polikliniği tarafından takiplerinin gerçekleştirilmesi planlandı." ifadesini kullandı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Nefroloji Kliniği Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Sipahi, Doç. Dr. Hamad Dheir, Op. Dr. Necattin Fırat, Organ Bağış Birimi Sorumlusu, Klinik Sorumlusu Hemşiresi ve görevli hemşireler ile hatıra fotoğrafı çektiren hasta K.T ve eşi N.T. ameliyatta emeği geçen doktor, hemşire ve birim çalışanlarına teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263