Öne Çıkanlar stresten kaçış acıbadem mevkisi İpragaz GO Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Karacabey Birlikspora genç stoper

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü, "Mutlu Kentin Gözleri, Kitapların Sesleri" projesi kapsamında hizmet veren görme engelli sesli kütüphanenin Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’ne taşınmasını istediklerini belirtti.

Türüdü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sesli kütüphanenin "Mutlu Kentin Gözleri, Kitapların Sesleri" projesi kapsamında, Trakya Kalkınma Ajansı'nın hibe desteğiyle Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Engelsiz Yaşam Derneği ve Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından kurulduğunu söyledi.

Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan kütüphaneden daha fazla engelli vatandaşın yararlanması için bir kurum çatısı altına alınmasını istediklerini belirten Türüdü, "Kütüphane 3 yıldır eğitim veriyor. 7 tane eğitici yetiştirdik. 3 yıldır da Brail alfabesi (kabartma yazı) ve serbest hareketler eğitimleri halk eğitim iş birliğiyle verilmeye devam ediyor. Buranın daha aktif olmasını istiyoruz. Buradan daha fazla kişinin faydalanması gerekir." dedi.

Türüdü, engelliler için herkesin ele ele vermesi gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"İl Kültür Müdürlüğü, Süleymanpaşa Kaymakamlığı, Süleymanpaşa Belediyesi ile ortaklaşa karar neticesinde kütüphanemizin kültür merkezine taşınması kararı hem dernek yönetimi tarafından kabul edildi. Hem de diğer kurumlar tarafından kabul edildi. En yakın sürede bunu oraya taşıyıp, daha aktif hale getirmek istiyoruz. Görme engelli sesli kütüphanesinden daha fazla insan faydalansın."

Türüdü, dernek olarak daha fazla engelli insana ulaşmak için çalıştıklarını dile getirerek, herkesin engelli insanlara karşı duyarlı olması gerektiğini ve kütüphanenin taşınmasında yetkilileri gerekeni yapmasını rica ettiklerini sözlerine ekledi.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263