Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin Millet kar

Tekirdağ'da Endüstri Bilim Şenliği

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde TÜBİTAK 4007 Endüstri Bilim Şenliği düzenlendi.

Çerkezköy Meydanı'nda düzenlenen şenlikte birbirinden farklı projeler görücüye çıktı.

Şenliğin açılışında konuşan Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Endüstri 4.0 yolunda Türkiye'nin adım attığını söyledi.

Güldez, projelerinin TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarı kapsamında destekleneceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"50 proje arasına girmeyi başaran projemiz Tekirdağ ilimizde bu kapsama 2019 yılında uygulanacak tek projedir. Proje yürütücülüğünü Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojileri öğretmeni Ömer Uçan tarafından yapılmaktadır. Projemizde, üretim merkezi olan bölgemizde ihtiyaç duyulan, analitik düşünme metotları ve süreçleri tanıtma amaçlıdır.

Bilimin imkanlarını ulaşabilir olması yanı sıra işlevselliğini ön plana çıkarmak, imkanları maksimum düzeyde kullanabilmek için bölgemizde bulunan firmalarında katkılarıyla teknolojiyi gerekliliklerinden ve hedeflerinden toplumun haberdar olması ve bu hedeflere sahip vizyon oluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz."

Şenlikte teknolojik gelişmelerin göz önüne serildiği 59 aktivite, her yaştan katılımcının ilgisini çekebilecek şekilde sunulacağını belirten Güldez, şunları kaydetti:

"Endüstri 4.0 ile beraber gelen bütün teknoloji elemanları ile ilgili farkındalık etkinlikleri yapılarak katılımcıların bu teknolojiyi yaparak ve yaşayarak test etmeleri sağlanacaktır. Teknolojiyi en çok kullanan endüstri firmalar ile bütün ilçe halkını aynı platformda ortak hedef vizyonuna katkı sağlaması ve ülkemizin girdiği Endüstri 4.0 yolculuğunda bir adım daha atılması hedeflenmiştir. Çerkezköy Endüstriyel Bilim Şenliği ile ilçemizin hedef kitlesi eşiğinde bulunduğumuz sanayi devriminin getirdiği ve getireceği yeniliklerden haberdar olmaları sağlanacaktır.

Şenliğe Bursa Orhangazi'den gelen Orhangazi Ortaokulu, Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu ve Orhangazi 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptıkları birbirinden farklı robotlar ilgi odağı oldu.

Şenliğin ilgi gören bir diğer projesi ise Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan "Bir damlada sen kurtar" adlı akıllı ev projesi oldu.



Anahtar Kelimeler:
TekirdağÇerkezköyşenlik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263