Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Ergene Belediyesi, kurulmuş olduğu yıldan itibaren her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şölenlerinde bin 16 çocuğu sünnet ettirdi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, sünnet çocuklarının ve ailelerinin bu en mutlu gününde Ergene Belediyesi olarak onların yanlarında olduklarını söyledi.

2014 yılında kurulan Ergene Belediyesi'nin, bugüne kadar geleneksel hale getirerek her yıl boza festivali ve sünnet şöleni organizasyonları düzenlediğini ifade eden Yüksel, düzenlenen bu sünnet şöleni etkinliklerinde 2014 yılında 155, 2015 yılında 200, 2016 yılında 180, 2017 yılında 201 ve 2018 yılında da 280 çocuğun sünnet ettirildiğini kaydetti.

Yüksel, yapılan bu sünnet şöleni etkinliklerinde toplamda sünnet çağına gelmiş bin 16 çocuğun erkekliğe ilk adımını attığını belirterek, ''İlçemizde göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren her yıl geleneksel olarak sünnet şöleni organizasyonu yapıyoruz. Bu organizasyonlar kapsamında ilçe genelinde bin 16 çocuğumuzu sünnet ettirerek, erkekliğe ilk adım attığı anları beraber yaşıyoruz.'' dedi.

- Teksif'ten Kaymakam Sarılı'ya ziyaret

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Çorlu Şube Başkanı Salih Koyuncu ve Şube Sekreteri İdris Bozan, Çorlu Kaymakam Cafer Sarılı'yı ziyaret etti.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Koyuncu, yaptıkları ve bundan sonra hayata geçirmeyi planladıkları projeleri Kaymakam Sarılı'ya anlattı.

Sarılı'nın sorularını da yanıtlayan Koyuncu, yeni görevinde başarılar diledi.

Sarılı, daha sonra sendikacıların ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret, sohbet ortamında devam etti.

- E-devlet üzerinden 60 bin sorgulama yapıldı

Çorlu Belediyesi tarafından e-devlet üzerinden sunulan hizmetler, ilk 9 aylık süre içerisinde 60 bin kez sorgulandı.

E-devlet kapısı üzerinden erişim yaparak Çorlu Belediyesi'nin sunduğu hizmetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Çorlu Belediyesi tarafından e-devlet üzerinde sunulan 8 ayrı e-hizmete ulaşarak ilk 9 aylık süre içerisinde 60 bin 127 sorgulama gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yıl sonuna kadar sorgulama rakamlarının 80 bini aşmasını beklediklerini ve Çorlu Belediyesi tarafından e-devlet üzerinde sunulan hizmetlerin devam edeceğini kaydetti.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263