Öne Çıkanlar Bayrağı Yakala imalat PMI Kürek: Ulusal Egemenlik Kupası Medicana Bahçelievler Hastanesi Divan Başkanları

Tekirdağ'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde bir grup öğrenci çocuk istismarı ve çocuklara yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla "Susma haykır istismara hayır" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Üniversite yerleşkesi önünde toplanan öğrenciler, açtıkları pankart ve ellerinde ki dövizlerle Yılmaz Büyükerşen Caddesi'ne kadar yürüdü.

Burada öğrenciler adına açıklama yapan, Selçuk Gündüz kadınların ve çocukların yaşadığı taciz olaylarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Gündüz, öğrenciler olarak tepkilerini göstermek için böyle bir yürüyüş düzenlediklerini ifade ederek, "Ülkemizde geçen yıl 440 kadın öldürüldü, 317 kadın ve bin 217 çocuk istismara uğradı. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak yüz yıllardır hoşgörü, ve tevazumuz ile bizi değiştiren bu yozlaşmaya dur dememiz lazım." dedi.

Artık inanların otobüste, parkta küçük çocukları sevmeye korkar hale geldiğini belirten Gündüz, "Eskiden küçük çocukları sevseniz kimse garipsemezdi ama günümüzde küçük bir çocuğun başını okşayınca yanlış anlaşılacak diye garipsiyoruz. Ülkemizde sadece kız çocukları değil, erkek çocuklarda istismara uğruyor. Bunları yapan insanlarla önce kendimizi, sonra etrafımızdakileri, ailemizi değiştirerek, bilgilendirerek mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

-''Çorlu'da botanik festivali başladı

Çorlu Belediyesi ve bir alışveriş merkezi iş birliğiyle düzenlenen ''Çorlu Botanik Fest'in'' açılışı yapıldı.

Omurtak Caddesi İstanbul kısmında bulunan Kitap Kafe önünde toplanan grup, kortej halinde cadde üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, açılışta yaptığı konuşmada Trakya'nın çiçeğinin Çorlu olduğunu ve turizmin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi, şehre hem turistik hem ekonomik anlamda katkı sağlanması amacıyla paydaşlarıyla birlikte Çorlu Botanik Festivali'ni düzenlediklerini söyledi.

Fuar, festival ve kültürel etkinliklerin şehrin marka değerini yükselten son derece önemli etkinlikler olduğunu belirten Sarıkurt, ''Bizler de Çorlumuz'un marka değerini yükseltmek, sosyal ve kültürel hayatını renklendirmek için festivaller düzenlemeye gayret gösteriyoruz. İşte bugün yepyeni bir festivalle karşınızdayız. Çorlu Botanik Festivali hem Çorlumuz için hem de bölgemiz için bir ilk olacak; baharın en güzel günlerini yaşadığımız şu günlerde, Çorlu Botanik festivali sayesinde Çorlumuz çiçek gibi açacak. Festival kapsamındaki organizasyonlar 10 gün sürecek.'' dedi.

Törene, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263