Öne Çıkanlar TFF 1. Lig Kadro yasak avcılıkla mücadele Chevron DGGYO

TESKİ'den enerji tasarrufu yatırımı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ), Muratlı ilçe merkezine su sağlayan Muratlı İçme Suyu Ana Terfi Merkezi'nde enerji verimliliği çalışması yaptı.

TESKİ'den yapılan açıklamaya göre, çalışma kapsamında eski ve sık arızalanan 10 adet düşük güçteki pompa motorlar ve ilgili tesisatları yenileri ile değiştirildi.

Yeni sisteme yüksek verimli pompa motorlar entegre edilirken, böylece hem arıza oranı en aza indirgendi hem de yılda 100 bin lira tutarında enerji tasarrufu yapılacağı belirtildi.

Yapılan çalışma hakkında konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ olarak yoğun bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Enerji maliyetlerimiz oldukça yükseldi. Alternatif çözümler üretmek zorundayız. TESKİ olarak teknolojiyi çok yakından takip ediyoruz. TESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi bünyesinde hizmet veren Yer Altı ve Yer Üstü Pompaları Şube Müdürlüğü personelimiz bu önemli projeyi hayata geçirdi. Tüm TESKİ emekçilerine teşekkür ederim. Neticede hem verimli hem de uzun ömürlü bir sistem devreye alındı. Muratlı halkımıza hayırlı olsun."

Anahtar Kelimeler:
TekirdağYatırımTESKİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263