Öne Çıkanlar Su bebek sahil yolu sağlıkta devrim Taksim Meydanı GÜYAD

TÜ'de bilgi güvenliği farkındalık eğitimi verildi

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca, bilgi güvenliği farkındalık eğitimi düzenlendi.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkan Kongre Merkezinde verilen eğitime, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ekibi, akademik ve idari çalışanlar katıldı.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi kapsamında, "Bilgi ve Bilgi Güvenliğinin Tanımlanması", "Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin Kapsamının Tanımlanması", "Bilgi Varlıklarının Saptanması ve Değerinin Belirlenmesi", "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi'nde Temel Kavramlar ve Kullanıcı Sorumlulukları", "Temel Güvenlik Kuralları", "Fiziksel Güvenlik", "bilgisayar", "parola", "Güvenli Olmayan Yazılımlar", "e-posta", "Sosyal Mühendislik", "İnternet Güvenliği", "Bilgi Güvenliği İhlal Olayı Yönetimi" ve "Yasal Sorumluluklar" gibi konulara değinildi.

TÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Hilmi Kuşçu, ISO:27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmaları kapsamında başlattıkları eğitimlerle bilgi güvenliğine yönelik yaygın tehditler ve bu tehditlere karşı alınabilecek önlemler hakkında çalışanların bilgilendirildiğini belirterek, "Bilgi güvenliği, bir varlık türü olarak bilgiye izinsiz veya yetkisiz bir biçimde erişim, kullanım, değiştirilme, ifşa edilme, ortadan kaldırılma, el değiştirme ve hasar verilmesini önlemek olarak tanımlanabilir. Gizlilik, bütünlük ve erişebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelen bilgi güvenliğinde, bu üç temel öğeden herhangi biri zarar görürse güvenlik zafiyeti oluşur." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263