Öne Çıkanlar polis kız öğrenci yurdu feribot Zincirleme trafik Kazası Feribot Seferleri

EDİRNE (AA) - Acil çağrı numaralarını tek çatı altında birleştirerek vatandaşlara kolaylık sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi kapsamında, Edirne'de oluşturulan 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyete geçirildi.

Edirne'deki, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yardım çağrısında bulunanlara, daha hızlı ve etkin şekilde cevap verilmesini sağlamak amacıyla ekipler özverili şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlar acil durumlarda sadece "112" numarasını arayarak Polis imdat, yangın ihbar, sıhhi imdat ve jandarma imdada yardım çağrısında bulunabiliyor.

Bu kapsamda Edirne'de 112 tek çatıda faaliyet vermeye başladı.

Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Öztuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde, "Tek Acil Çağrı Numarası" oluşturma çalışmalarının 2003'te Hollanda hükümeti ve İçişleri Bakanlığı'nın projesiyle başladığını söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezlerinin günün 24 saati hizmet verdiğini belirten Öztuna, "Amacımız, her türlü hava ve kara taşıtlarının meydana getirdiği kazalarda, bina, tesis, orman yangınlarında, doğal afetlerde acil çağrılara cevap vermek ve koordine etmektir. 112 Acil Çağrı Merkezi sistemine ülkemizde 42 il geçti. Bizde faaliyetlerimize ocak ayında itfaiyeyi alarak başladık. Mart ayında jandarma ve acil sağlık hizmetlerini sisteme dahil ettik." diye konuştu.

Edirne'deki acil çağrı merkezi müdürlüğünde 23 çağrı alıcı, 27 sağlık, 10 jandarma ve 9 itfaiye personelinin görev yaptığını aktaran Öztuna, emniyet, AFAD ve orman yangın ekiplerinin de merkezde çalışmaya başlayacağını ifade etti.

-Asılsız çağrılar iş yükünü artırıyor

Ocak ayından bu yana 38 bin çağrı aldıklarını anlatan Öztuna, şunları kaydetti:

"Çağrılardan 11 bini gerçek çağrı, 15 bini ise asılsız çağrıdır. Gerçekten asılsız çağrılarımızın sayısı çok fazla. Bu oran yüzde 57'lere geldi. Anne ve babalardan ricamız bu konuda çocuklarını bilgilendirmeleri. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz, acil durumlar dışında acil çağrı merkezimizi asılsız şekilde arayıp meşgul etmemeleri. İş yükünün daha hızlı yürümesi için acil çağrılar dışında, acil çağrı merkezimizi aramayalım. Çağrı merkezimiz vakalara ulaşılmasında çok önemli faydalar sağlıyor.

Çağrı alındıktan sonra bütün ekiplerin çok kısa sürede olay yerine ulaşmalarını sağlamak, vatandaşlarımızın konularıyla ilgili birkaç numarayı akıllarında tutmaksızın 112 numarasını bilmeleri vatandaşımızın işini de kolaylaştıracaktır. Asılsız ve gerçek dışı çağrıların elenmesiyle kurumlarımız görevlerini tam layıkıyla yerine getireceklerdir."

Vatandaşlar 155 polis, 110 itfaiye, 112 acil sağlık, 122 AFAD, 177 orman yangın ve 156 jandarma ihbar hattına "112 acil çağrıyı" arayarak ulaşabilecek.






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263