Öne Çıkanlar Bilecik Edirne Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı Lokalizasyon Selçuk Türkoğlu 2 gözaltı

Zafer Bayramı'na doğru

 Edirne Valisi Günay Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdemir mesajında, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamanın heyecanının yaşandığını belirtti.

Tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk milleti için ağustos ayının ayrı bir özelliği olduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"26 Ağustos 1071 yılında Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya adım atan Türk milleti, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkomutanlığında elde edilen zaferlerle Anadolu yeniden yurt edinmiştir. Ayrıca bu zafer, yıkıldı denilen bir Türk devletini bile, hiç kimsenin yıkmaya gücünün yetmeyeceğini, onun ancak kendi içerisinden çıkan kudretli bir iradeye dönüştüğünü, Türk'ün istiklal ve hürriyetinin, kendi kurduğu bir devletten diğerine devredilip gideceğinin ispatıdır. Türk Milletinin nice fedakarlıklarla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır. Bilinmelidir ki, üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları; Atalarımızın yegane emaneti olup, korunması ve her türlü değerin üzerinde tutulması gereken maddi ve manevi bir hazinedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, milletimizin selameti için canlarından vazgeçen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet anıyor, gazilerimizden vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263