Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin Millet kar

Avrupa Günü'ne doğru

Edirne'de Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında 11. Uluslararası Bisiklet Şenliği düzenlenecek.

ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yener İşbilir, odada düzenlenen toplantıda 9 Mayıs gününün dünyanın dört bir yanında Schuman Deklarasyonu anısına Avrupa Günü olarak kutlandığını belirtti.

Avrupa Günü etkinlikleri kapsamında 4 - 21 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin 20 kentinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan İşbilir, Edirne'de de 11. Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü etkinliğinin düzenleneceğini hatırlattı.

Edirne'nin artık turizmle ön plana çıktığını ifade eden İşbilir, "Bisiklet sporunu yapanlar artık dünyada daha varlıklı ve turizmi takip eden kişiler. Bizim artık bisiklet kenti de olmamız gerekir. Bununla ilgili Avrupa Günü dışında da düzenlenen bisiklet etkinliği var. EDOSK'un yaptığı çalışmalar var. Ama Edirne'de bisiklet yoluyla ilgili sıkıntılar var. Hala bununla ilgili doğru düzgün bir çalışma yok. Bisiklet sporunu bence daha da teşvik etmemiz gerekiyor." dedi.

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Başkanı Orkun Akman ise AB Bilgi Merkeziyle Avrupa Günü kapsamında, 11. Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü etkinliği düzenleneceklerini belirterek herkesi programa davet etti.

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı da Avrupa Günü'nün her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Avrupa Günü kapsamında 11. Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü etkinliği 12 Mayıs Pazar günü düzenlenecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263