banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Bodrum Belediyesi'nden Çevre Günü hazırlığı

Muğla'nın Bodrum Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecekMUĞLA (İGFA) - Muğla'nın Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Neyzen Tevfik Caddesi Tepecik Meydanında, 5 Haziran Pazartesi Günü saat 10.00- 22.00 saatleri arasında açık hava sergi etkinliği düzenlenecek. 

Programda, Bodrum Belediyesi ile protokolü olan geri dönüşüm firmaları, STK’lar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Çevre ve Atık Yönetim Bölümü tarafından alanda stantlar açılacak. Stantlarda çocuklara kurabiye, popcorn ve pamuk şeker ikramında bulunulurken firmaların stant görevlileri tarafından halk bilgilendirmeleri yapılacak. 

Alana Bodrum Hatırası Tagı kurulurken ücretsiz fotoğraf çekimi de gerçekleştirilecek. Bodrum'un kirlenmiş manzaraları ile Bodrumun en güzel manzaralarının olduğu fotoğraflar da vatandaşlara sergilenecek. 

Gerenkuyu’da Çöp Toplama/Ayrıştırma Etkinliği

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Bodrum Belediyesi ile iş birliğinde Bodrum’un Yalı Mahallesi’ndeki Gerenkuyu Plajı’nda Avrupa Çevre Ajansı “Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında sahil temizliği yapılacak.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonunda planlanan etkinlik, Gerenkuyu Plajı’nda 5 Haziran Pazartesi 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğe öğretmen ve öğrenciler de katılım sağlayarak destek olacak. İlki gerçekleşecek etkinlikte şapka ve tshirt dağıtımı yapılacak. Ayrıca öğrencilerin hazırladığı pankartlar da etkinlik alanında bulunacak. 

Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) kapsamında yapılacak olan etkinlik yılda 4 defa yapılmak üzere planlandı. Temizlik etkinliğinde toplanan çöpler, incelendikten sonra yapılacak olan bilimsel araştırmaya da zemin oluşturacak.

MLW, deniz çöpü konusunda yerel düzeyde daha fazla farkındalık yaratmayı, ilgili verileri sağlama konusunda toplulukları güçlendirmeyi, deniz çöpünü izlemeyi ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan bir Avrupa Çevre Ajansı girişimidir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263