Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Kocaeli'den kısa kısa

 Dilovası ilçesinde, etrafa kötü koku yayılmasına neden olan firmaya yaklaşık 58 bin lira ceza verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, Dilovası OSB'de yaptığı deşarjla atıksu arıtma tesinin çalışmasını olumsuz yönde etkilediği ve kötü kokuya neden olduğu tespit edilen firmaya Çevre Kanunu gereği 58 bin 351 lira idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Firmanın ayrıca Dilovası OSB kanalına bağlantısının mühürlendiği ve kanal kapatılarak kokunun giderildiği aktarılan açıklamada, firmanın kontrol bacasına 24 saatlik kompozit numune alma cihazı kurulduğu aktarıldı.

- Kocaeli’nden Diyarbakır’a "Kardeşlik Parkı"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi taradından Diyarbakır’da, içerisinde birçok spor ve sosyal donatının bulunduğu “Diyarbakır-Kocaeli Kardeşlik Parkı” inşa edildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, bölgenin çehresini değiştiren 40 bin metrekare alan üzerine kurulan parkta, 13 bin 500 metrelik alanda yürüyüş yolu, koşu parkı ve meydan, engelli fitness alanı, fitness alanı, basketbol ve futbol sahalarının inşa edildiği anlatıldı.

Parka, spor alanlarının yanı sıra birçok sosyal donatının yapıldığı belirtilen açıklamada, "Parka 109 adet aydınlatma direği, 20 bin metrekare rulo çim serimi, 3 adet oyun grubu, bin 300 metre Midyat taş kaplama taş duvar ve korkuluk, 9 ferforje giriş kapısı, 2 konteyner engelli tuvaleti, 4 ikili döküm çeşme, 5 altıgen kamelya, 54 Japon tipi kamelya, 92 bank, 80 çöp kovası, zaman ayarlayıcı otomatik sulama sistemi konuldu." denildi.

Açıklamada ayrıca park alanına bin 300 ağaç dikildiği vurgulandı.

- Gölcük'te "imar barışı" toplantısı

Gölcük Belediyesi, "imar barışı" toplantısı düzenledi.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kongre Sarayı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iskan alamayan binaların mevcut olduğuna değinerek, imar barışı düzenlemesinin bu sorunların giderilmesi konusunda büyük avantaj olduğunu söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ise düzenlemenin vatandaşların haklarının geri verilmesi için çıkan bir yasa olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda yani binası yapılmış iskanı yok. Bu nedenle elektrik, su, ve doğal gaz bağlantısı yapılamıyor. Bu da bir hak kaybıdır. Vatandaşa bu hakkı verilmesi için hükümetimiz 31- Aralık 2017 tarihinde İmar Barışı yasası sadece bir sefere mahsus çıkardı. Bu yasa 31 Aralık 2017 tarihinin öncesini kapsıyor. 2017 sonrasını kapsamıyor. Son müracaat ise 31 Aralık 2018 tarihidir."

Anahtar Kelimeler:
Gölcük

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263