Öne Çıkanlar Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu Kutsal Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu kur şantaj

Niğde’de mera alanları yeşerecek

Hayvancılığın en önemli unsurlarından biri mera alanlarının varlığı.Niğde de toplam 240 bin hektara yakın mera alanı bulunuyor.Murat Karakaya /NİĞDE İGFA- Mera alanlarının verimliliği ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde Kemerhisar kasabasında çalışmalar başladı. Bor İlçesine bağlı Kemerhisar Kasabasında toplam maliyeti 150 bin lira olan ıslah çalışması 300 dekarlık sahada sürüyor.

Islah amaçlı geri dönüşüm projesi kapsamında Kemerhisar’da 3000 kg DAP gübresi, 870 kg çim, kamışsı yumak,koyun yumağı, aküçgül, korunga, çayır üçgülü ve domuz ayrığından oluşan 7’li karışım ekimi ve sulama işlemi gerçekleştirildi. Hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında yapılan proje ile ilgili bilgi veren Tarım Ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Niğde’de mera alanlarının zayıf yapısı nedeniyle ıslah edilerek desteklemek gerektiğini belirtti.

Baş: "Tarım alanı kadar da mera alanımız var. 240 bin hektara yaklaşan. İnşallah bu yıl tahsislerini sağladıktan sonra inşallah Niğde'nin merayla ilgili çalışmaları tamamlanmış olacak. Ondan sonra da ıslah çalışmalarımız başlayacak. Bu yıl dört farklı noktada ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Mera varlığımız hayvancılığımızın olmazsa olmazı. İlimizin meraları zayıf yapılı meralar ıslah da bunların en önemli destekleyici unsuru." dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263