Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

Ayçiçeği üreticileri domuz nöbeti tutuyor

 Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Orhaniye köyünde çiftçilik yapan 70 yaşındaki Ahmet Kırdemir, ürününü domuzlardan korumak için ayçiçeği tarlasında her gece nöbet tuttuğunu söyledi.

Kırdemir, ayçiçeği ektiği 22 dönümlük tarlasının yanında bulunan meyve bahçesine tel örgü çekildiğini dile getirerek, "Benim tarlam da bu bahçenin yanında olduğu için benim ayçiçeği tarlasının da 3 tarafı tel örgü ile çevrilmiş oldu. Bir tarafından da dere geçtiği için domuzun bu tarlaya girme şansı olmadığını düşündüm. Ancak geçtiğimiz sabah tarlaya gittiğimde, tel örgülere dayanarak açtıkları aradan içeri giren domuzların tarlaya ciddi zarar verdiğini gördüm. Tarlanın 2 dönümünü domuzlar ziyan etti. Bu zarar sadece 1 gecede oldu. Bir daha girerse ne olur bilmem. Sadece benim değil, tüm ayçiçeği üreticisinin durumu aynı. Zarar büyük ama ilgilenen yok. Geçtiğimiz akşam domuz nöbetinden dönerken önüme bir tavşan çıktı. Fakat elimle yakalayabileceğim mesafede olan tavşanın bana bir zararı olmadığı için çalılıklara girmesine izin verdim. Bu domuzlardan sadece ben değil tüm köy şikayetçi. Domuza önlem olarak bugün ışık almak için geldim. Bu seçeneği de deneyeceğim. Tarlalarda her seçenek denendi ama domuzlar bir şekilde zarar veriyor. Tarlada, el feneri ile traktör üzerinde domuz bekliyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263