Öne Çıkanlar ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi Eski Diyanet İşlere Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü

BEYÇANDER'den “Kadın Sorunları ve Çocuk Cinayetleri“ konferansı

 Beykoz Çankırılılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEYÇANDER) "Kadın Sorunları ve Çocuk Cinayetleri" konferansı düzenledi.

Derneğin Beykoz'daki merkezinde düzenlenen konferansa, gazeteci Nilgün Bakkaloğlu, Necla Akbağtuğ ve Özden Demir konuşmacı olarak katıldı.

Nilgün Bakkaloğlu, Türkiye de şiddet gören kadınların, cinsel istismara uğrayan çocukların sesi olmak ve onlara destek vermek amacıyla konferanslar düzenlediklerini söyledi.

Aile baskısı, erken evlilikler, namus cinayetleri, çocuk istismarları ve ekonomik özgürlük gibi konuları işleyerek, Türkiye'nin dört bir yanında konferanslar verdiklerini ifade eden Bakkaloğlu, kadınlara yönelik olumsuz davranışların vatandaşların büyük kesiminden tepki gördüğüne dikkati çekti.

Aile içinde çocukların istismar konusunda eğitilmesi gerektiğinin altını çizen Necla Akbağtuğ da "Aileler bu sorunların çözümü için ne gibi gözlemler yapmalı ve nasıl önlemler almalı? Anne ve babalara ne tür görevler düşüyor? Bunlar devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından sık sık hatırlatılmalı." dedi.

Özden Demir ise kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanabilmelerinin kendilerine yönelik şiddeti azaltacak bir etken olabileceğini dile getirerek, ekonomik özgürlüğün nasıl kazanılacağına dair fikirler sundu.

BEYÇANDER Başkanı Bilal Karabacak da konferansa katılan konuşmacılara teşekkür ederek, "Dernek olarak, yıl içerisinde bu tür farkındalığı yüksek konferanslarla dernek üyeleri ve Beykozlularla bir araya geleceğiz." diye konuştu.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı konferansın sonunda, Karabacak konuşmacılara Çankırı’nın simgesi kaya tuzu ve kaya tuzundan yapılmış lamba hediye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263