Öne Çıkanlar Su bebek sahil yolu sağlıkta devrim Taksim Meydanı GÜYAD

Narkotik Eğitim Tırı Kocaeli'de

KOCAELİ (AA) - İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Hedef Olma, Hedefsiz Kalma Projesi" kapsamında, vatandaşları narkotik suçlar ve madde ile mücadele konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan Narkotik Eğitim Tırı, Kocaeli'ye geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda konuşlanan tırda görevli narkotik uzmanı polisler, uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriyor.

Tırı, Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, İl Emniyet Müdür yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş gezdi.

Vali Aksoy, yaptığı konuşmada, gençleri ve bütün insanları tehdit eden uyuşturucu ile mücadele konusunda Kocaeli Valiliği olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğünün hazırlamış olduğu narkotik tırını da Kocaeli'ye getirdiklerini ve gençlerin bilinç düzeylerinin artırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Vali Aksoy, şunları söyledi:

"Bir haftadır devam eden kitap fuarına çok sayıda ziyaretçi geliyor. Bu kapsamda fuarın önüne yerleştirmiş olduğunuz bu tırı daha çok insanımızın ziyaret etmesine imkan sağladık. Buradaki arkadaşlarımız uyuşturucunun zararlarını, bağımlılık konusundaki ortaya çıkan özel durumları buraya gelen kişilere aktarıyorlar. Toplum bilincinin artırılması uyuşturucu ile mücadele konusunda herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bunu sadece emniyet teşkilatımızdan değil toplumun her kesiminden bu alanda çalışmalar yapmalarını beklemekteyiz. Herkesin yapabileceği mutlaka bir şeyler vardır. Topyekun bir mücadele olduğunda uyuşturucuyla mesafe alınabilir. Bu konuda bağımlılıkla mücadele konusunu da gerek uyuşturucu madde bağımlılığını, gerek sigara ve alkol bağımlılığı, gerekse elektronik bağımlılığı gibi üç alanda da yürütülen önemli çalışmalar var. Ben bu projede görev alan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Tır, yarın akşama kadar gezilebilecek.

Anahtar Kelimeler:
KocaeliİstanbulNarkotik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263