Son bir haftadır, caddede, sokakta kimi görsek kısa bir selam kelam faslından sonra sanki tamamı sözleşmiş gibi karşımızdaki muhataplarımız tarafından yöneltilen birkaç soru var.

1-Belediye başkanı aday olmak için ne gibi şartlar lazım.?

2.Belediye meclis üyesi olmak için şartlar nelerdir.?

3-Belediye başkanı yada meclis üyesi olmak için teşkilat yönetiminden istifa etmek mecburimidir.?

4-İstifa ettikten sonra kazanamadığımız taktirde tekrar il yada ilçe yönetimindeki görevime dönme imkanı varmıdır.?

5-Bu ilçede hangi partinin adayı belediye başkanlığını kazanır.?

Aslında soru çok ve bunlarla sınırlı değil ancak yukarıda yazdığımız beş maddeden sonra gelen sorular bu beş ana madde etrafında şekillendiği için diğerlerini yazmaya gerek duymuyoruz.

Normal şartlarda insanımızın belediye başkan adaylığı ile yada belediye meclis üyeliği adaylığı ile bu kadar ilgili olmaması lazım, ancak sokakta gördüğünüz her beş kişiden en az bir tanesinin var olan siyasi partilerden birisinin yöneticisi olması ister istemez siyasete olan ilgiye tavan yaptırıyor.

Bununla birlikte Türkiye’de maalesef siyasetin artık rant kapısı olması ve bu durumdan da geriye adım atılmaması ister istemez siyaseti en cazibeli alan yapmaya yetiyor.

Çok değil en az bir dönem belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği yada il genel meclis üyeliği yapmış birisinin saydığımız makamlara gelmeden önce ve o makamı terk ettikten sonraki hayatına baktığımızda siyasetin neden ilgi alanı olduğu da kolayca ortaya çıkacaktır.

Hal böyle olunca özellikle siyaset sahnesi kazanmak için her yolun mübah olduğu girilen bu yarışta hiçbir ahlaki kuralın bulunmadığı bir mücadele veriliyor.

Böyle bir noktada yapılması gereken söz konusu makamların cazibe alanından çıkartılmasıdır, Ancak bu yapılmadığından çok iyi meslekleri olan ve bu meslekler sayesinden güzel para kazanan meslek mensupları bile siyasete girmekten bir an bile geri durmuyorlar.

Sekiz ay sonra yapılacak belediye başkanlığı seçiminde aynı partiden birden fazla aday çıktığını göreceğiz işte o andan sonra uzun yıllar başka siyasi partilere karşı beraber aynı idealler için mücadele edenlerin bir anda nasıl büyük rekabet içerisine gireceğini çok net bir şekilde görmüş olacağız.

Kazanmak için var olan tüm ahlaki kuralların yerle yeksan edildiği bir yarışta bizde çıkıp “-Lütfen etik kurallara uyunuz” çağrısında bulunuyoruz.

İnanan varsa beri gelsin..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263