Öne Çıkanlar trafik Okul Giray Bulak otosansit Arsal

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın Mermeri ERMAŞ’tan

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Muğla’nın en fazla maden ve Doğaltaş ihraç eden başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Muğla mermerinin Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda da kullanıldığını söyledi.

MUĞLA MERMERİ DÜNYADA BİR NUMARA

Muğla’nın en fazla maden ve Doğaltaş ihraç eden firmaları Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından organize edilen ‘Maden İhracatının Yıldızları’ programında ödüllendirildi. Demircioğlu Park Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde pek çok firma ödüllendirilerek onure edildi. Ödül töreninde konuşan Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, Muğla mermerinin bugün dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı başta olmak üzere dünyadaki pek çok ünlü 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde Muğla mermerinin tercih edilerek kullanıldığını kaydetti.

“MUĞLA MERMERİYLE NE KADAR ÖVÜNSEK YERİDİR”

Muğla mermeriyle övünülmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ercan konuşmasında, “Bizler tabir yerindeyse ekmeğini taştan çıkartan mermerciler olarak sadece bir sektör için üretim yapmıyoruz. Mermeri kaynağından üretim yaptığımız zaman birçok alt sektöre de ışık saçıyoruz. Muğla’da 1985 yılından sonra gelişme gösteren mermercilik sektörü turizmden sonraki en büyük iş kolu haline gelmiştir. 10 bin civarında insanımıza iş imkanı sağlayan bu sektör, nakliyecisinden makinecisine, ambalajcısına çok sayıda sektörü beslemektedir ki, artık bölgemizden mermer ocak makineleri üretilip yurt dışına ihracatı yapılır hale gelmiştir. Ben bu günleri görmekten bir mermerci olarak gurur duyuyorum. Bugün Muğla mermerinin dünyada bir marka haline gelmiş olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Muğla mermerleri dünyanın dört bir yanında çok prestijli, çok özel projelere adını yazdırıyor. Ankara’da kendi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’mızdan tutunuz, dünyadaki pek çok 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde, marka projelerinde Muğla’mızın mermerleri sevilerek, beğenilerek kullanılmaktadır. Bu yüzden kendimizle ne kadar övünsek yeridir.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Mustafa ErcanERMAŞ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263