Öne Çıkanlar polis feribot kız öğrenci yurdu Feribot Seferleri Zincirleme trafik Kazası

“Milli Düşün, Yerli Üret” Sempozyumuna büyük İlgi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen “Milli Düşün, Yerli Üret” sempozyumu yoğun ilgi gördü.

Sempozyuma Muğla Valisi Esengül Civelek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mansur Harmandar, Mutso Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan, BMC Holding Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ethem Sancak ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Atatürk Kültür Merkezinin salonunda açılan stantlarda Muğla yerel ürünleri sergilendi.

Mermerciler Derneği  açtığı stantta Muğla doğal taşlarını sergiledi. Standı ziyaret eden protokol üyelerine bizzat Muğla Mermerciler Dernek Başkanı Mustafa Ercan tarafından mermerlerin tanıtımı yapıldı.

Başkan Mustafa Ercan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik’e sektörümüz hakkında kısa bilgi verdi.

Daha sonra yapılan açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Birinci oturumda “Yerli Üretimden Dünya Pazarına Koşanlar” konulu birinci oturumda Türkiye’nin duayen işadamları konuşmalar yaptı.

Daha sonra “Muğla’dan Yerli Üretime Güç Katanlar” konulu ikinci oturuma Muğla Mermerciler Derneği başkanı Mustafa Ercan da katıldı.

Ercan yaptığı konuşmada milli ekonomide üretimin önemini anlattı.

Muğla mermer sektörü hakkında da bilgi veren başkan Ercan, “Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20’si Muğla’da yapılmaktadır. Ülkemizin madencilikten elde ettiği 4,7 milyar dolar ihracat gelirinin 2,1 milyar doları doğal taş ihracatına aittir. İhracatta dünyada üçüncü sırada yer almaktayız.

Yerli üreticiler olarak dünya piyasasıyla rekabet halindeyken devletimizden daha fazla destek beklemekteyiz. Doğal taş üretimimizde ithal girdimiz yok denilecek kadar azdır. Bu yüzden diğer sektörlerden farklıyız. Bizim üretimimiz tamamen yerli üretimdir” dedi.

Konuşmaların ardından panele katılan katılımcılara plaket verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263