Öne Çıkanlar Sakarya Üniversitesi (SAÜ) doktor ataması Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Ege Bölgesi eroin

Mustafa Ercan, Mühendis adaylarına Mermer’i anlattı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden ve Jeoloji Mühendisliği bölümünü düzenlediği MUĞLA EKONOMİSİNDE MERMER konulu konferansa Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya katılan Maden ve Jeoloji Mühendisliği öğrencilerine mermerin ocaktan çıkarılıp ihracata kadar uzanan yolculuğu ve Muğla ekonomisine ve istihdama katkısı başkan Mustafa Ercan tarafından anlatıldı. Başkan Ercan, yaptığı sunumda mermerin madencilik sektörü için çok önemli olduğunu, bu sektörde maden mühendislerinin firmalar için çok önemli olduğunu vurguladı.

30 ÜLKEYE İHRACAAT

Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaptıklarını ve En büyük pazarlarının Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Irak, Lübnan, Afrika ülkeleri Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, olduğunu söyleyen Ercan “ Avrupa ülkelerinin bir çoğuna Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Portekiz, kuzey ülkelerine, ABD’ye, Kanada’ya, Singapur, Endenozya, Çin, Hindistan’a ihracımız var.

MERMERİ BÜTÜN DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Mermer ülkemizin doğal kaynağı ve üretimimiz yüzde yüz yerli. Genel olarak da işleyerek ihraç ediyoruz. Bu da bölgemize ve ülkemize çok büyük katma değer kazandırıyor. Bu ülkelerin tercih ettiği Muğla mermeri genellikle Muğla beyazı adı altında markalaşmış beyaz mermerlerimiz ve Fethiye bölgesinde ürettiğimiz, Fethiye Karadere bölgesinde üretilen Patara Bej markası adını verdiğimiz ürün, özellikle lüks projelerde çok tercih ediliyor.” diye konuştu.

TÜRK MERMERİNE DÜNYANIN HER TARAFINDAN TALEP VAR

Muğla’daki Mermer Fabrikalarına Tasarımcılar, mimarlar bu ürünü bir çok projeye yazıyorlar. 5 yıldızlı oteller, büyük kompleksler, alışveriş merkezleri gibi ve özellikle de gelir düzeyi yüksek ülkelerden çok talep geliyor. Patara Bej mermerimiz şu an da Singapur’da ve Amerika’da çok önemli projelerde kullanılıyor. Mimarlar ve taş eksperleri bizim fabrikalarda her gün bizimle birlikte çalışıyorlar” diye konuşan Mustafa Ercan Antalya’da düzenlenen G20 Organizasyonunu yapıldığı otelde de Muğla mermeri kullanıldı. Ukrayna Kiev’de çok lüks otellerde Patara Bej mermerimiz kullanılıyor. Fethiye’de üretilen travertenlerimiz Amerika Miami’de sokaklarda yürüme yollarında kullanılıyor. Bizde bu ürünleri gördükçe çok büyük keyif alıyoruz” dedi.

SEKTÖRÜ HER NOKTADA ANLATACAĞIZ

Muğla Mermerciler Derneği adına Mermer sektörünü ve Mermerin Türk ekonomisine katkılarını anlatan Mustafa Ercan “Sektörümüzü daha iyi anlamak adına beni dinlediğiniz için hepinize şükranlarımı sunarım, Ülkemize büyük oranda döviz girdisi sağlayan Mermer ürünlerimizin tanıtımı ve bilgilenmesi adında da bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada sohbetlerimize ve sunumlarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Sunumun sonunda soru cevap bölümüne geçildi. Başkan Mustafa Ercan, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Ercan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263