Öne Çıkanlar Boyner Sports seyyar tezgah ibrahim Karaosmanoğlu Alanyaspor minare

Seramik atıkları “okul banklarını“ süsledi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sıfır Atık Projesi kapsamında topladıkları seramik atıklarını değerlendirerek, okul bahçelerindeki bankları süslüyor.

Projeyi yürüten Dr. Öğr. Üyesi Nermin Demirkol ve El Sanatları Bölüm Başkanı Tülay Şener Akdoğan, topladıkları seramik atık parçalarını değerlendirmek amacıyla öğrencilerle Gölcük Değirmendere Müfit Saner İlkokulunda bankları süsledi.

Demirkol, burada yaptığı açıklamada, projenin amacının seramik atıklarını değerlendirmek olduğunu belirterek, atıkların bir şekilde farklı yerlerde değerlendirilebileceğini söyledi.

Proje kapsamında Gölcük Değirmendere Müfit Saner İlkokulunda çalışmalara başladıklarını kaydeden Demirkol, "Okul öğrencilerimiz ve TEMA gönüllüleriyle atık seramiklere şekil vererek okulun banklarına işledik. Şimdi de okul bahçesinde bulunan çeşmeye seramik işlemesini yaptık. Bu kirlilik ortadan kalkarken aynı zamanda güzel bir eser ortaya çıkacaktır. Asıl amaç elimizdeki atıkları bir şekilde değerlendirmektir." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263