1991 yılında MÇP-RP-IDP arasında yapılan ve o tarihlerde kamuoyunda “Kutsal ittifak” diye tanımlanan seçim ittifakında 36 yaşında MÇP’den Trabzon milletvekili seçilen Koray Aydın aradan geçen 32 yıl içerisinde son derece düzgün ve istikrarlı bir şekilde “dostlarının yüz akı olarak” siyasete devam ediyor.

Koray Aydın Pazar günü Gebze İYİ Parti teşkilatında uzun yıllardır görev yapan Fatih Araç’ın düğününde nikah şahidi olmak adına Gebze’ye geldi, Düğün salonunda partililerin büyük sevgi gösterileri ile karşılanan Koray Aydın’da bölgede sevdikleri ile kucaklaştı.

Nikah merasimi sonrasında İYİ Parti Darıca ilçe başkanı Gencay Yıldıztekin’in ev sahipliğinde İYİ Parti Kocaeli İl başkanı Nusret Acur, CHP Kocaeli milletvekili Nail Çiler, İYİ Partinin teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Ufuk Turan, İl Gençlik kolları başkanı Mustafa Mutlu Sarı, Gebze ilçe başkanı Av. Uğur Demir, Gölcük İlçe başkanı İsmail Aynacı, Çayırova ilçe başkanı İlhami Bayrak, Geçmiş dönem Darıca ilçe başkanı Güven Altay, 14 Mayıs tarihindeki Milletvekili adayları Yüksel Ercan ve Özhan Öztürk, Gebze belediye meclis üyeleri Birol Elüstü, Sadık Güvenç, Umut Aydoğdu’nun katılımı ile son derece güzel ve doyurucu iki saat geçirdik.

Sahipliğini Adem Polat’ın yaptığı Polat Cağ kebap salonunda nefis cağ kebapları eşliğinde kısa sürmesini beklediğimiz sohbet masada bulunanların tamamının siyasetçi olması münasebeti ile uzadı da uzadı.

Masada 32 yıldır hakkı ile siyaset yapan bulunduğu her konumun hakkını veren hepimizin “Ak saçlımız” diye tanımladığımız İYİ Partinin grup başkanı Ankara milletvekili Koray Aydın var, Gebze’de son derece başarılı bir Ticaret Odası başkanlığı yaptıktan sonra 14 mayıs tarihinde yapılan seçimde CHP’den seçilip TBMM’ye giden Nail Çiler var, Gazeteci Yüksel Ercan var, böylesi bir masada siyasetten başka ne konuşulabilir ki.?

Siyasette tecrübeye ne kadar ihtiyaç olduğu noktasında Koray Aydın ve benzeri siyasetçiler galiba en iyi örnek, 36 yaşında adım attığı TBMM’de özellikle 1999 yılında DSP-MHP-ANAP hükümeti döneminde yaptığı destansı Bayındırlık ve iskan bakanlığı aracı ile asrın felaketi olarak değerlendirilen Marmara depreminde Koray Aydın’ın  geçici ve kalıcı konutların tamamlanmasında ortaya koyduğu performansa bugün bile uzak ara yaklaşabilen hiçbir siyasetçi olmadı.

Masada bulunan yaklaşık 15 siyasetçi iki saat boyunca hem genel siyaset hem de yerel siyaset ile ilgili Koray Aydın’a soruları yöneltti, Koray Aydın’da olanca tecrübe ve birikimi ile bundan sonra İYİ Partinin nasıl hareket etmesi ile ilgili görüşlerini tane tane anlattı.

Koray Aydın’ın yerel seçimler ile ilgili söylediklerini bir dost sohbeti çerçevesinde gerçekleştiği için burada yazmayacağız ancak Koray Aydın’ın anlattıklarından sonra masada bulunan ve 31 mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimde aday olmak isteyenleri siyaseten önemli ölçüde rahatlattığını buradan belirtmek isteriz.

Yaklaşık iki saat süren son derece doyurucu sohbet sonrasında İstanbul’dan Gebze’ye gelen Koray Aydın’ı en kısa zamanda tekrar bir araya gelmek üzere Ankara’ya uğurladık.

Koray Aydın’dan sonra yaklaşık bir saat süren çay sohbetinin ayrıntıları da CHP Kocaeli milletvekili Nail Çiler ile İYİ Parti Gebze belediye meclis üyesi Sadık Güvenç’te.

1.Her ikisi de “Yüksel Ercan kamuoyu ile paylaş” derlerse paylaşırım aksi takdirde paylaşmam.

2.Bu kadar siyasetçiyi bir araya getirdiği için İYİ Parti TBMM grup başkanı Koray Aydın’a teşekkür.

3. Nefis Cağ döneri, tatlıları ve cağ döner sonrası çayları kim ısmarladı ise ona da teşekkür.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263