Öne Çıkanlar Erdek çöp kamyonu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin Millet kar

Ayvalık'ta 4. Geleneksel Boşnak Teferiç Şenliği yapıldı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 4. Geleneksel Boşnak Teferiç Şenliği düzenlendi.

Ayvalık Belediyesi ile Küçükköy Birlik ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen programda, Halil Başyazgan Cumhuriyet Kültür Merkezinden Küçüköy'e yöresel müzik grubu Brateband eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi.

Programda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Teferiç" kelimesinin kökeninin Türkçe kutlamak ya da eğlenmek anlamındaki "tepreç"ten geldiğini ifade ederek, şenliklerin Boşnak kültürünün tüm özelliklerini yansıtarak, yaşatarak ve bahara "hoş geldin" denilerek kutlandığını söyledi.

Konuşmanın ardından Pendik Bosna Halk Oyunları Derneği halk oyunları ekibi ve Güreleler Halk Oyunları Derneği ekibi sahne aldı.

Daha sonra Küçükköy Kent Müzesi binasında, Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp tarafından geçen yıl çekilen fotoğrafların yer aldığı "Ölüm yolunda barış için yürüyenler" adlı fotoğraf sergisi protokol tarafından açıldı.

Programa Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Pendik Bosna-Sancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Erden ve çeşitli illerden gelen Boşnak dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
BalıkesirAyvalıkşenlik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263