Öne Çıkanlar Futbol FETÖ ABD Savaş Gemisi BİK Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Rus askeri gemi

Edirne 6. Kitap Fuarı başladı

EDİRNE (AA) - Edirne 6. Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir alışveriş merkezindeki fuarın açılışında yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin en büyük görevinin bir şehrin kültür, sanat ve spor alanına yaptığı katkı olduğunu söyledi.

Bir şehirde yapılanların kültür, sanat ve sporla desteklenmesi gerektiğini belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Yönettiğiniz kenti kültürel anlamda zenginleştirmiyorsanız yönettiğiniz kenti sanatla buluşturmuyorsanız, tanıştırmıyor ve gelecek yıllara taşımıyorsanız, o şehrin geleceği yoktur. Bugün dünya üzerinde yarışan ülkeler değil; bugün dünya üzerinde yarışan şehirler kentler. Bugün New York dediğinizde kimse arkasına Amerika'yı eklemiyor. Paris dediğinizde Fransa'yı, Londra dediğiniz de İngiltere'yi eklemiyor, İstanbul dediğinizde kimse arkasına Türkiye'yi eklemiyor. Bu bize dünyada ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını gösteriyor. O yüzden Edirne'yi 92 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan bu özel şehri tüm dünyada tanınır hale getirmek zorundayız.

Hedefimiz ve çabamız bu. Edirne tüm dünyada en çok turist çeken yüz ülke arasında 68. sırada olduğunu ve bundan da gurur duyduğunu belirterek, "Edirne'de 3,5 milyon turisti Edirne'ye getirebiliyorsak, Edirne'yi en çok turist çeken 100 ülke arasında 68. sıraya koyabiliyorsak bu Edirne’nin geçmişten gelen üniter yapısını çok iyi tanıttığımızı, sentezini yaptığımızı ve bunu tüm dünyada çok iyi anlattığımızı gösterir."

Fuarın onur konuğu eski bakanlardan Ali Topuz da kültür, sanat ve hatta spor faaliyetlerini sürdürmenin belediyeler için çok önemli olduğunu aktardı.

Bir insanın gelişmesi için spor, kültür ve sanata ihtiyaç olduğunu dile getiren Topuz, şöyle devam etti:

"Dünyada üç tür canlı türü vardır. Birisi dediğim gibi akıl ve ruhu olan insan, ötekiler hayvan, üçüncüsü bitki. Bu üç canlı dünyanın sahibidir. Yalnız insanlarımız değil hayvanlarımızı ve bitkilerimizi de koruyarak onları da birbirine ihtiyaç duyduklarını, beraber olmadıkları zaman mutlu olamayacaklarını biliniyorsa dünyadaki bu doğal dengeyi kendi hudutları içerisinde koruyarak bilime sanata ve kültüre katkılı bu açıdan da bakmanız gerektiğini düşünüyorum.

Bir toplumun çağdaş olabilmesi için, uygar olabilmesi için mutlaka bilgiye ihtiyacı vardır. Eğitime ihtiyacı vardır. Eğitimi ve bilgisi yeterli olmayan hiçbir şey ileriye yönelik yenilikleri ortaya koyma şansına sahip olamaz."

Kitapseverler tarafından 14 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek fuar, 62 yayınevi ve 120 yazar ağırlayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263